Home » KBBSF » Steve Janssen gaat als pitching coach aan de slag bij de Chicago Cubs

Steve Janssen gaat als pitching coach aan de slag bij de Chicago Cubs

Vlaamse Baseball coach Steve Janssen gaat als pitching coach aan de slag bij de Chicago Cubs, de kampioen van de Major League Baseball 2016.

Voor bijna elke baseballspeler of coach is het bereiken van een plaats bij een MLB Team in Amerika het hoogst haalbare. Voor Steve Janssen, top coach en oud speler van ons nationaal baseball team The Red Hawks, is dit waarheid geworden.

Door het ondertekenen van een contract bij de Chicago Cubs is Steve de eerste Belgische coach ooit die aan de slag gaat bij de MLB organisatie als coach. Alleen de Vlaamse spelers Sam Buelens en Thomas de Wolf gingen hem nog voor als baseballspelers bij de MLB. De Chicago Cubs gelden als een van de traditieclubs uit Amerika en waren in 2016 nog winnaar van de World Series. Janssen gaat bij de Cubs meteen aan de slag als Minor League Pitching Coach. Een functie waarbij hij verantwoordelijk wordt voor het opleiden van jonge werpers in het jeugdteam van de Cubs in Arizona.

Steve Janssen (45) opgegroeid als baseballer in het Antwerpse, speelde als catcher diverse landskampioenschappen bijeen en kwam vele malen uit voor het national team The Red Hawks. Na zijn actieve carrière bouwde hij als coach een imposante loopbaan uit in Nederland, waar hij 18 jaar aan de slag was bij de nationale ploeg in diverse hoedanigheden, van pitching coach tot bondscoach. Onder leiding van Janssen werd het Nederlands Nationaal Baseball Team tot 2 maal toe Europees Kampioen en hij werd door de CEB uitgeroepen tot Europees Baseball Coach van het Jaar in 2016.

Wij wensen Steve alvast veel succes in Amerika!