Home » VBSL » Opleiding Get Fit 2 Ball – Merchtem 25/02 & 04/03

Opleiding Get Fit 2 Ball – Merchtem 25/02 & 04/03

Baseball/softball is leuk en gezond. Jammer genoeg leidt onze sport ook soms tot sportletsels. Gelukkig kan de kans op het oplopen van sportletsels sterk verlaagd worden via sportletselpreventie. Onder het motto “Jong geleerd is oud gedaan” is het belangrijk om jonge baseball en softball spelers de principes van sportletselpreventie bij te brengen, zodat deze steeds onlosmakelijk verbonden worden met sportparticipatie. Daarom ontwikkelde de Universiteit Gent in samenwerking met de Vlaamse Baseball en Softball liga en in opdracht van de Vlaamse overheid deze bijscholing voor baseball en softball trainers.

In twee sessies wordt de baseball en softball trainer opgeleid om op een wetenschappelijk onderbouwde manier sportletselpreventie aan bod te laten komen in zijn/haar trainingen. Belangrijke aandacht gaat hierbij naar toegankelijke en haalbare oefenstof voor implementatie in de bestaande trainingen. Achtereenvolgens wordt het belang en nut van sportletselpreventie geschetst, worden de verschillende strategieën voor sportletselpreventie uitgelegd en komen meerdere mogelijkheden om sportletselpreventie te organiseren aan bod. Via actieve leermomenten wordt een brede waaier aan oefenstof aangeboden, waarmee men direct aan de slag kan op het terrein.

 

Graag kondigen we via deze weg aan de Get Fitt 2 Ball sessies aan die we organiseren in Merchtem op 25 februari en 4 maart.

 

Voor meer info i.v.m. de data, de uren, de locatie, de kostprijs en de link naar het online inschrijvingsformulier, bekijk volgende bijlage

Icon
Get Fit 2 Ball - Merchtem