Fairplay - overzicht

 

 

Onder fair play verstaan we het toepassen van zowel de geschreven als de ongeschreven spelregels. Ze zijn bedoeld om het spelplezier en de veiligheid van de sporter te vergroten en om blessureleed te vermijden. Het is dan ook belangrijk dat sporters de regels van het spel kennen en toepassen.

Bij al onze sporten is fair play dus zeker van belang, zowel op de training als tijdens een wedstrijd. De geschreven regels bestaan uit afspraken die vooraf zijn gemaakt over hoe een wedstrijd gespeeld moet worden en liggen vast in het reglement. De scheidsrechter houdt tijdens wedstrijden toezicht op het naleven van deze regels. Daarnaast liggen er nog een heel aantal zaken niet vast in het reglement. Het gaat hier bijvoorbeeld om gelijke kansen voor alle spelers, waardig verliezen, het mijden van fysiek en verbaal geweld en respect voor medespelers, tegenstanders, trainer en scheidsrechter.

 

 

Contact

Baseball Softball Vlaanderen coördinator

Stefan Milutinovic

Fairplay Baseball Softball Vlaanderen Jeugdcompetitie

 

Fairplay Baseball Softball Vlaanderen Jeugdcompetitie

 

Fairplay is in alle sporten een zeer belangrijk punt. Daarom mag dit zeker niet ontbreken bij de Soft- en Baseball sport.

Baseball Softball Vlaanderen ontwikkelde dan ook een tool om de Fair Play op en naast onze velden beter in kaart te brengen.

Via het invulformulier, waar je als coach of official je bevindingen/ervaringen kan weergeven over de Fair Play van beide teams, begeleiders, officials en supporters trachten we een eerste stap te zetten in het meetbaar maken van de Fair Play.

De bekomen feedback zullen we dan vanuit Baseball Softball Vlaanderen meenemen en bijsturen waar nodig.

 

Geef je bevindingen/ervaringen als coach of umpire van een wedstrijd door via deze link.

 

 

 

Clubs met een jeugdwerking in Vlaanderen

Fairplay - overzicht

 

Louke Wouters Jeugdsportfonds 2018
Fairplay loont...

 

 

 

- Diverse documenten -

Jeugdwerking en convenant

Icon
Jeugdwerking en convenant

Panthalonverklaring

Meer over Fairplay en Jeugdwerking

Uitgebreide informatie over Fairplay, G-Baseball en Jeugdwerking. Meer weten ? Klik op onderstaande links of neem vrijblijvend contact op.