Home » Softball » Softball Dames » Dames van Hoboken Pioneers Landskampioen Softball 2018

Dames van Hoboken Pioneers Landskampioen Softball 2018

Dames van Hoboken Pioneers zijn landskampioen Softball 2018.

In de Belgian Series Softball Women zijn de dames van Hoboken Pioneers afgelopen zondag 21 oktober voor het tweede jaar op rij Kampioen geworden. Na al het spektakel in de Belgian Series Baseball afgelopen weken is het nu ruim tijd om de Dames extra in het zonnetje te zetten.

Het Softball in België is aan een stevige opmars bezig. Na lange tijd onderbelicht geweest te zijn is Women’s Fastpitch Softball weer terug een Olympische Sport en volop in de belangstelling. “We spreken overigens liever van Fastpitch. De term soft is ietwat misleidend, want er is niets softs aan deze snelle en intensieve veldsport”. Het is een teamsport bij uitstek voor sportieve dames die hun mannetje staan! En dat was te zien ook dit seizoen op de softballvelden.

De Hoboken Pioneers kwamen als beste uit de reguliere Softball Women Gold competitie en mochten het opnemen in de Series tegen de als tweede geplaatste Royal Greys uit Merksem. De best-of-5 play-offs van de Belgian Series Softball Women werd een korte, de dames Pioneers wonnen 3 wedstrijden op rij en mogen zich met recht landskampioen 2018 noemen.