Home » KBBSF » Zaterdag 3 februari, groot Rolstoel Softball Tornooi in Brasschaat – de G-Squirrels are ready to go!

Zaterdag 3 februari, groot Rolstoel Softball Tornooi in Brasschaat – de G-Squirrels are ready to go!

Deze zaterdag is het zover voor de G-Squirrels, zij zullen als eerste rolstoel softball team in België meedoen in Brasschaat aan een groot rolstoel softball tornooi. Beide georganiseerd en in het leven geroepen door G-sporter Sigrid Gontier, de grote gangmaakster achter het rolstoel softballen in Vlaanderen. Rolstoel Softball is dé nieuwe G-sport en ontpopt zich als spannende en snelle sport, die door vrijwel iedereen in rolstoel te spelen is zowel indoor als outdoor.

Precies een jaar geleden organiseerde Sigrid met de Borgerhout Squirrels het eerste en meteen ook succesvolle Slow Pitch rolstoel Softball Tornooi in Vlaanderen. De enthousiast geworden rolstoelers wilde graag doorgaan met deze nieuwe tak van sport en zo werd een rolstoel softball team opgericht; de G-Squirrels. En zij mogen meteen flink aan de bak deze zaterdag. Want op 3 februari 2018 is het grote G-Squirrels Rolstoel Softball Tornooi in Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos in Brasschaat en dus de grote  vuurdoop.

De Kon. Borgerhout Squirrels willen valide én mindervalide spelers aantrekken en tonen dat ook Baseball en of Softball de ideale sport is ter aanvulling van het G-Sport luik. Het rolstoel softball Tornooi is dan ook een inclusief evenement. Dat willen zeggen dat mensen met én zonder handicap samen sporten. Met het doel om valide sporters te sensibiliseren en sporters met een handicap de sport te leren kennen door en met echte base- en softballers. En niet te vergeten: sportief plezier hebben!

Het Tornooi wordt gehouden in het Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos te Brasschaat dat volledig is aangepast voor G-sporters. Hierbij is iedereen welkom; zowel spelers als supporters en nieuwsgierigen.

Er zullen 6  teams deelnemen met ruim 70 sporters in eigen of een van de 18 beschikbare sportrolstoelen. Waarvan een volledig G-team, de G-Squirrels. Daarnaast zijn er bekende deelnemers en mogen we bekenden uit de Baseball, Softball en G-sport wereld begroeten. Alles is omvat in een leuk dagprogramma.

Om 09:45 uur is de opening die gedaan wordt door Mr. Gay Belgium Jaimie Deblieck hij zal deelnemen in de eerste wedstrijd bij Chicaboo’s die begint om 10:00 uur. In de namiddag verwachten we Karolien Impens; een van de gezichten van G-sport. Zij doet al langer aan sport, namelijk rolstoelbasketbal en fitness, en zal in de namiddag de G-Squirrels versterken. De G-Squirrels zijn dus een van de favorieten. Zij hebben niet alleen flink geoefend met rolstoel softballen afgelopen maanden, maar beschikken naast Karolien nog over een aantal prima spelers zoals aanstormend paralympisch tennistalent Jef Vandorpe en top G-coach Yannick Gontier; de broer van … en speler van het Nationaal Baseball Team De Red Hawks. Gezien de deelnemende teams en tegenstanders, met Baseballers en Softballers van o.a. hoofdklasse teams zal het evenwel geen gemakkelijke opdracht zijn. Het niveau is hoog bij dit “inclusief evenement” wat dus zeker garant zal staan voor spectaculaire snelle plays en spannende wedstrijden. De finale wordt gespeeld vanaf 15:00 uur.

We hopen op een grote opkomst van supporters en nieuwsgierigen en gaan alvast uit van een super goede toekomst voor het rolstoel softball in Vlaanderen.

GO GO GO G-Squirrels!

 

—————————–

Achtergrond info

Zaterdag 3 februari 2018: Het G-Squirrels Rolstoel Softball Tornooi

Locatie:  Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos, Bredabaan 31 – 2930 Brasschaat
Tijden: Opening rond 09:45 uur. Eerste wedstrijden om 10:00 uur met de finale om 16:00 uur
Deelnemende teams: 6
Aantal spelers: >70
Indoor: Sporthal Peerdsbos
Spelvorm: Slow Pitch Softball in rolstoel
Inclusief evenement: mensen met en zonder handicap spelen samen én verplicht in rolstoel
Rolstoelen: 18 beschikbaar via de gemeente Antwerpen
Spanriemen verplicht: Om de personen zonder handicap het gevoel te laten ervaren te sporten in een rolstoel worden de benen vastgemaakt.

Prominente deelnemers: o.a. Mr. Gay Belgium Jaimie Deblieck, G-sport ambassadrice en G-sporter Karolien Impens, rolstoel tennisser Jef Vandorpe, spelers en coaches van de Nationale Baseball en Softball Teams en Bestuurders.

Er is voldoende plaats voor supporters en nieuwsgierigen. Inkom is gratis en iedereen is welkom!

#sportersbelevenmeer

 

Alle info over  G-Baseball en rolstoel Softball op:

www.vbsl.be/play-ball/g-baseball/

 

 

Meer informatie
Vlaamse Baseball en Softball Liga vzw – VBSL
Huis van de Sport Boomgaardstraat 22 bus 30   – 2600  Berchem
Laura Vanbecelaere
Tel.:  03 286 07 87
E-mail:  info@vbsl.be

www.vbsl.be

Koninklijke Belgische Baseball en Softball Federatie – KBBSF
Martin Langezaal – Pers communicatie en PR
Tel.: 0468-208360
E-mail: martin@kbbsf.be
www.kbbsf-frbbs.be 

Organisatie
Sigrid Gontier
E-mail: sigridgontier@hotmail.com
www.borgerhoutsquirrels.com

Het Rolstoel Softball Tornooi wordt mede mogelijk gemaakt door:
Borgerhout Squirrels
Sport Vlaanderen #sportersbelevenmeer
Provincie Antwerpen
G-Sportfonds
Stad Antwerpen – District Borgerhout
Vlaamse Baseball en Softball Liga
Nstars G-Baseball
Lokale sponsors
en vele vrijwilligers.