Home » VBSL » Baseball & Studeren in de VS

Baseball & Studeren in de VS

geplaatst in VBSL 0

Droom jij ervan of heb je interesse om in de VS baseball te spelen? Is baseball je passie en wil je je verder ontwikkelen in de VS in combinatie met school? Nieuwsgierig naar wat studie op een high school, college of universiteit in de VS inhoudt?

Grote kans dat jij een mooie plek krijgt – eventueel met een sportbeurs en/of andere beurs om je studie en verblijf te betalen. UStudy heeft de afgelopen 17 jaar al vele baseballers geadviseerd en geplaatst op alle niveaus en overal in de VS.

Op 13 februari van 20u tot 21u30 organiseert UStudy Sports een gratis webinar over baseball en studie in de VS. Bekijk hier hun baseballpagina op de UStudy website.

Ze bieden diverse begeleidingsprogramma’s naar de VS, te beginnen vanaf 750 euro incl. btw.

Baseballers 15-21 jaar en hun ouders kunnen hun aanmelden voor de gratis webinar via de volgende link: https://buff.ly/3PJnb00

Je kan verwachten dat je informatie krijgt over:

  • Het Amerikaanse onderwijssysteem & de verschillende baseballcompetities
  • Verschillende routes afhankelijk van het doel
  • Schoolkeuze, toelatingstesten, aanmeldingsprocedure
  • Financieringsmogelijkheden
  • Hoe UStudy helpt

Tijdens de webinar vertelt Julian Rip zijn ervaringen op San Jacinto Community College, Hutchinson Community College en University of South Carolina Upstate waar hij in 2020 afstudeerde. Hij deelt wat de combinatie studie met baseball in Amerika hem heeft gebracht en geeft je tips & trucs.

Ook Marina Meijer is een van de sprekers tijdens de webinar. Marina (Nederlandse) is studieadviseur bij UStudy Sports. Zij heeft al meer dan 18 jaar ervaring met baseball in de VS. Zij adviseerde en plaatste al tientallen Nederlandse en Belgische baseballers op high schools, colleges, universiteiten overal in de VS.

Zo zijn er ook vele mogelijkheden:

  • Amerikaanse high school of IB-diploma
  • Bachelor en/of masterdiploma
  • Gap year of semester

Vroege oriëntatie is essentieel want het vinden van het juiste honkbalteam en desgewenst beurs alsook de aanmeldingsprocedure bij een goede Amerikaanse school neemt veel tijd in beslag en moet al vroeg worden gestart.

Voor vragen kan je mailen of bellen naar Mariette de Koning – Events coördinator Ustudy.

T: +31 6 2509 3185
Email: mariette@ustudy.world