Home » KBBSF » Baseball 5 – primeur België in Andenne deze zaterdag

Baseball 5 – primeur België in Andenne deze zaterdag

Baseball 5 – nieuwe sporttak – primeur in België.

Baseball en Softball zitten hard in de lift in België en ook wereldwijd is dit het geval. Nu base- en softball weer terug op het Olympisch programma staan voor Tokio 2020. De ambities van de wereldbond – de WBSC – zijn om een van de grootste sporten te worden, met een bereik van een miljard mensen wereldwijd. Hiertoe is er mede een nieuwe urban sporttak ontwikkeld: het Baseball 5.

All you need is a ball
Baseball 5 is een voor iedereen toegankelijke sport dat vrijwel overal en altijd gespeeld kan worden. Snel, attractief, uitdagend en spannend. Benodigdheden zijn een pleintje, 5 spelers per team, een kleine bal, eventueel wat krijt en de wedstrijd kan beginnen. Handschoenen, knuppels en catchers uitrustingen zijn niet nodig. Voor jongens en meisjes, volwassen, gemengd, beginners en toppers. Veel actie gegarandeerd en overal te spelen. Op het strand, op straat, plein of veld, binnen in een zaal of in de sporthal. Kortom een nieuwe urban sport klaar voor de toekomst.

Super eenvoudig en meteen te leren
Gemakkelijke opstap voor iedereen met eenvoudige regels en snel spelverloop: De bal wordt door een speler met de hand geslagen naar de tegenpartij die hem of haar probeert uit te maken alvorens deze een honk bereikt. Het verloop en punten scoren is zoals bij baseball/softball waar aanvallende en verdedigende teams elkaar afwisselen na 3 outs; zo worden er bij Baseball 5 dan ook 5 innings gespeeld. Echter zonder pitcher en met maar 5 verdedigende spelers in het veld.

Baseball 5 voor het eerst zien in België?
De LFBBS heeft de primeur voor België gekregen. Zij bestaan binnenkort 30 jaar en vieren dit met een introductie tornooi van Baseball 5, op zaterdag 9 februari 2019 in de Andenne Arena. Aan het Tornooi zullen 12 gemengde teams deelnemen, bestaande uit maximaal 8 spelers per team (5 spelers en 3 reserves). Zij hebben de afgelopen maanden hard geoefend en zullen daar een ware demonstratie voor het gloednieuwe Baseball 5 van maken. Iedereen is welkom, inkom is gratis.

Tornooi info
Iedereen is welkom, inkom is gratis.
Zaterdag 9 februari 2019 van 10:00 – 19:00 uur
Andenne Arena
Rue Dr Melin 14
5300 Andenne

 

Achtergrond info


http://www.wbsc.org/baseball5/


YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=k-FPwfwlOiM