Home » KBBSF » De Red Hawks sluiten Super6 Tornooi af met een fraaie 4de plaats

De Red Hawks sluiten Super6 Tornooi af met een fraaie 4de plaats

De Red Hawks sluiten Super6 Tornooi af met een fraaie 4de plaats.

Ons Nationaal Heren Baseball Team – de Red Hawks – heeft afgelopen week een fraaie vierde plek behaald op het WBSC Europe Super6 Tornooi in Hoofddorp Nederland, waaraan de top 6 van Europese landenteams mocht deelnemen in Baseball en Softball.

De Red Hawks behaalde in 2016 op het E.K. de zesde plaats met een jong team. Zij hebben de afgelopen twee jaar zichtbaar vooruitgang geboekt en thans bewezen dat dit geen uitschuiver was. België is aangekomen in de top 4 van Europa! Waarvan de top drie de laatste jaren bestaat uit de grootmachten Nederland, Italië en Spanje. Deze drie kunnen beschikken over significant grotere budgetten en maken gretig gebruik van overzeese spelers-met-paspoort uit de Big Leagues in Amerika.

In een groots opgezet Super6 Tornooi verloren De Red Hawks hun eerste wedstrijd tegen Spanje dat zwaar had ingezet om van België te moeten winnen. België bood evenwel goed weerstand tegen een sterk Italië, maar verloor uiteindelijk met 4-7.  Het werd duidelijk dat voor de vierde plek in het Super6 Tornooi gestreden ging worden door drie min of meer gelijkwaardige landen; België, Duitsland en Tsjechië. Het onderling resultaat tussen deze laatste drie was gelijk, waardoor voor de Belgen de match tegen Nederland het verschil kon maken. Echter, door het slechte weer de laatste anderhalve dag van het tornooi is deze wedstrijd niet doorgegaan. Nederland werd daarmee kampioen en België verdiend vierde.

Waarmee België geleidelijk aan aansluiting krijgt met de wereld top. Dit Super6 resultaat vormt een prima uitgangspunt voor het E.K. van volgend jaar en de direct daarop volgende Olympic Qualifiers van 2019; teneinde een plaats te bemachtigen voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Ook de Belgische Baseball en Softball scheidsrechters zijn aangeland op Europees topniveau. Antwerpenaar Ken Macri heeft afgelopen week als Baseball Field én Plate Umpire mogen roepen tijdens het Super6 Tornooi en heeft dit voortreffelijk gedaan!

Meer info op:
www.super6baseballsoftball.com