Home » KBBSF » Afterburners winnen Beker van België Slowpitch 2018

Afterburners winnen Beker van België Slowpitch 2018

Afterburners winnen Beker van België Slowpitch 2018.

De Afterburners uit Heist-op-den-Berg zijn zaterdag 29 september 2018 winnaar geworden van de eerste Beker van België Slowpitch. Zij wonnen de finale met ruime cijfers (31-12) van de Wielsbeke Pitbulls in een prima georganiseerd tornooi met finaledag in Wielsbeke. Daarmee werden de Afterburners gekroond tot de eerste winnaar ooit; met en passant een fraaie Beker van België gepakt en een Europees Ticket voor deelname aan de ESF/ESSL Supercup Slowpitch.

Slowpitch is momenteel de snelst groeiende tak van sport binnen de VBSL. De variant welke gespeeld wordt voor de Beker is het Coed Slow Pitch Softball. Een vorm van softbal waarbij de bal in een grote boog wordt aangegooid en daardoor relatief gemakkelijk is om te slaan door de slagman. Wat voor veel acties en kort op elkaar volgende spannende spelsituaties zorgt. Coed staat ervoor dat een team bestaat uit mannen en vrouwen in de verhouding 50/50. Ideale gezellige sport voor zowel beginners als gevorderden. Dat daarmee een verklaring vormt waarom Slowpitch onder jongeren en “jonge ouderen” zo geweldig aanslaat.

De opzet en de finale van de Beker van België Slowpitch was zeer geslaagd en we zien een gouden toekomst weggelegd voor het Slowpitch in België.