Home » KBBSF » Beker van België Slowpitch – zaterdag 29 september – Wielsbeke

Beker van België Slowpitch – zaterdag 29 september – Wielsbeke

Over een week, op zaterdag 29 september, wordt de finale van de Beker van België Slowpitch 2018 gespeeld.

 

Slowpitch is in België aan een mooie opmars bezig met steeds meer actieve teams en ook de oprichting en prestaties van 2 nieuwe nationale teams.

Eerder dit jaar speelde het nationale team ALL MEN Slowpitch, “The Belgian Brewers”, hun eerste Europees Kampioenschap.  Bij de eerste deelname op het hoogste Europees niveau wisten de Belgian Brewers een 6de plaats te behalen.

Volgend jaar speelt het nationale team COED Slowpitch, “The Belgian Diamonds”, hun eerste Europees Kampioenschap. Recent won dit team  de C-poule op het Softball World Series (slowpitch coed) Tournament in Londen, de voorbereiding is dus reeds goed ingezet.

 

De inzet van de Beker van België is niet enkel een beker maar ook het ticket voor deelname aan de European Super Cup Coed Slowpitch die in 2020 gehouden zal worden.

 

De finaledag gaat tussen 4 ploegen: de Heist-op-den-Berg Afterburners, de Olen Titans, de Leuven Twins en de Wielsbeke Pitbulls. Deze 4 teams kwamen als winnaars uit de voorrondes.
Met de Afterburners en de Titans staan ook respectievelijk de kampioen en de 2de uit de reguliere competitie op de affiche.

Kunnen de Pitbulls, die het thuisvoordeel genieten, stunten tegen de Titans?
Overstijgen de Twins zich en bezorgen ze de Afterburners hun 2de nederlaag op Belgische bodem dit seizoen?

Het belooft alvast een hoogdag te worden voor Slowpitch in België, met wedstrijden van hoogstaand niveau voorzien van het nodige spektakel.

 

De finaledag van de Beker van België Slowpitch wordt gehouden op de velden van de Wielsbeke Pitbulls, “Kraaienhof” Loverstraat 108, Wielsbeke

 

Het programma ziet er alsvolgt uit:

 

Halve Finales:

  • 12u00   Afterburners – Twins
  • 14u00   Titans – Pitbulls

 

Finale

  • 16u30   Winaars halve finales

 

 

Iedereen is welkom om deze prachtige dag vol top slowpitch op Belgische bodem bij te wonen!