Home » Softball » Softball Heren » Internationale doorbraken voor softballer Wout Cnops en baseballcoach Kevin Knollenburg

Internationale doorbraken voor softballer Wout Cnops en baseballcoach Kevin Knollenburg

Internationale doorbraken voor softballer Wout Cnops en baseballcoach Kevin Knollenburg

In een competitieseizoen dat loopt van april tot oktober zijn in september de hoogtijdagen voor Baseball en Softball. Play-offs, Belgian Series, Internationale Tornooien en Super Six staan deze maand extra op het programma voor onze spelers.

Om met Internationaal Softball te beginnen is landgenoot Wout Cnops geselecteerd voor het nieuwe heren fastpitch Team Europe. Team Europe is een topselectie van 20 spelers met een 5 mans coaching staf.  4 spelers werden geselecteerd uit de 2 sterkste landen op dit moment (Tsjechië en Denemarken) de overige 16 spelers komen uit 12 verschillende Europese landen, waaronder Wout Cnops die voor België mag deelnemen als outfielder. In de coaching staf van Team Europe is Nederlander Ben Ten Pas opgenomen. Ben is begin dit jaar aangesteld als Technisch Directeur Softball bij KBBSF-FRBBS en zal ook onze Nationale Softball Teams coachen op het hoogste niveau. Team Europe gaat het op 2 september in Tsjechië opnemen tegen wereldkampioen de Black Sox uit Nieuw Zeeland.

Baseballcoach Kevin Knollenburg is geschiedenis aan het schrijven in de hoofdklasse van de Nederlandse Baseball competitie. Vorig jaar was het Oosterhoutse Glaskoning Twins nog degradatie kandidaat. Nu heeft Kevin in zijn eerste jaar als hoofdcoach zich met de Twins geplaatst voor de Dutch Play-offs. Een hele prestatie, waaraan onze Red Hawks spelers en basisspelers voor de Twins Jamie Verheyleweghen en Dennis de Quint zeker hun steentje hebben bijgedragen. Hoe ver de Twins het zullen schoppen bij de beste 4 in Nederland zal de komende weken blijken.

Verder staan in september de volgende wedstrijden en internationale tornooien op de agenda voor onze top baseballers en softballers:

3 – 8 september – Men’s European Super Cup Fastpitch Softball in Praag met deelname van de Brasschaat Braves, Berendrecht Bears, Borgerhout Ardillas en Hoboken Pioneers

15 september – Red Hawks Fan Day XL in Brasschaat o.a. oefeninterland Baseball België vs Spanje

18 – 23 september – European Super Six Baseball in Hoofddorp NL met deelname van de Red Hawks

29 september – Beker van België Slow Pitch Cup in Wielsbeke