Home » VBSL » VBSL Jeugdcompetitie 2021

VBSL Jeugdcompetitie 2021

Via deze weg willen we jullie alvast op de hoogte brengen van de reeksindelingen voor de VBSL Jeugdcompetitie 2021.

Idem als vorig jaar zullen we voor 2021 werken met de competitiesoftware van League Republic, ook KBBSF zal voor de volwassen competities dit jaar met deze software werken. Om alles overzichtelijk te houden hebben we dan ook beslist om alle baseball/softball competities (jeugd en volwassenen) op dezelfde pagina onder te brengen.

 

Voortaan zullen alle competities, reeksindelingen, wedstrijdkalenders, resultaten dan ook terug te vinden zijn op volgende pagina:

https://belgiumbaseballsoftball.leaguerepublic.com/

 

Momenteel hebben we op basis van de inschrijvingen dan ook de reeksindelingen voor de VBSL Jeugdcompetitie 2021 online geplaatst op dit platform.

 

Voorlopig is er van de overheid nog geen perspectief geboden wanneer we kunnen aanvatten met de jeugdcompetities en is er een algemeen verbod op het spelen van wedstrijden.

We hopen hier zo spoedig mogelijk perspectief te krijgen om de competitiekalenders te kunnen opmaken en beschikbaar te stellen voor de clubs, hopelijk volgt er vanavond al meer informatie uit het overlegcomité.

 

Onze streefdatum om te starten met de jeugdcompetities was het laatste weekend van april (24 & 25 april), we zijn nog steeds hoopvol dat we deze datum kunnen halen,

maar we dienen hier wel realistisch in te zijn. Willen we deze datum kunnen halen, dient er spoedig groen licht te komen op het gebied van trainingsmodaliteiten in groep, spelen van voorbereidende wedstrijden, ….

Mogelijk zullen we de startdatum iets moeten verleggen naar achter, we bekijken hiervoor al diverse scenario’s achter de schermen en zullen zo spoedig mogelijk communiceren wanneer er meer duidelijkheid komt. Algemeen zullen we idem als de voorgaande seizoenen streven naar een jeugdcompetitie met een 12 à 15-tal speeldagen voor de kinderen.

 

We zien dat heel wat clubs hun jeugdwerking al hebben opgestart en Corona-proof training aanbieden binnen de wettelijke mogelijkheden en volgens de geldende protocollen.

Hou dit vol! Hopelijk kunnen we spoedig schakelen naar een “normalere” werking en de voorbereiding starten om het seizoen te laten aanvatten.

 

 

Get in shape, stay safe en hopelijk zien we elkaar snel op en langs de terreinen.