Home » VBSL » Het Europees Kampioenschap Baseball (U12) gaat dinsdag 10 augustus van start in ons eigen Mortsel

Het Europees Kampioenschap Baseball (U12) gaat dinsdag 10 augustus van start in ons eigen Mortsel

Het Europees Kampioenschap Baseball U12 vindt van 10 tot en met 14 Augustus 2021 plaats in…..jawel Mortsel. De organisatie is in handen van CEB en Baseball & Softball Club Koninklijke Mortsel Stars, alwaar alle wedstrijden zullen worden gespeeld deze week.

Teams van 10 Europese toplanden zullen deelnemen aan het EK-Baseball voor de leeftijdscategorie tot 12 jaar. Uniek is dat zowel de qualifier als het EK zelf in 5 volle dagen worden gespeeld op de baseballvelden gelegen aan de rand van Antwerpen Airport. De jeugdspelers strijden vol voor ranking points en absolute internationale topposities, want de twee finalisten van dit EK mogen door naar de U12 Baseball World Cup in Chinees Taipei dit jaar.

Dinsdag 10 augustus wordt het EK om 17:00 uur officieel geopend door Minister van Onderwijs en Sport, Ben Weyts op Mortsel. Daarna spelen de “kleine Red Hawks” hun eerste wedstrijd tegen Litouwen. Woensdag volgen er wedstrijden tegen Duitsland en de clash-der-lage-landen met Nederland en donderdag is de vierde poulewedstrijd tegen Oostenrijk.

Onze jeugdspelers hebben een grondige selectieprocedure doorstaan en flink geoefend waardoor er nu een sterke gebalanceerde Belgische ploeg deelneemt met 15 jongens en een meisje uit de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant, Waals-Brabant, Namen en Brussel.

En zo gaan de kleine Red Hawks alvast de positieve toon zetten voor de grote Red Hawks (U23 en Senioren) die respectievelijk eind augustus en eind september in actie komen op EK’s in Italië.

Iedereen is welkom om deze topwedstrijden te komen kijken in Mortsel. Met meer dan 35 vrijwilligers gaat de organisatie, onder leiding van Mortsel voorzitter Damon Baesen, een toptornooi neerzetten. Wedstrijden zijn steeds doorlopend van 09:30 tot 20:00 uur. De finales worden zaterdagmiddag gespeeld en de inkom is gratis!

Hierbij de link naar de facebookpagina van het EK U12, met daarop meer extra informatie en het speelschema.

 

#belgiumplayball