Home » VBSL » Update corona – afgelasting tem 3 mei

Update corona – afgelasting tem 3 mei

geplaatst in VBSL 0

Update maandag 20 april 2020.

 

Aangezien de overheid op woensdag 15 april een verlenging aankondigde van de extra maatregelen om de verspreiding van COVID 19 in te dijken, actualiseert de Raad van Bestuur van de Vlaamse Baseball en Softball Liga op maandag 20 april haar standpunt betreffende COVID-19.

 

De Vlaamse Baseball en Softball Liga volgt de richtlijn van de overheid wat betreft de handelszaken en de zogenaamde recreatieve activiteiten (sport, cultuur, folklore, enz.):

 

Al deze activiteiten worden geannuleerd ongeacht hun omvang en of ze openbaar dan wel privé zijn. Dit tot en met 3 mei.

 

Concreet wil dit zeggen dat er zowel voor VBSL als voor de clubs een verbod is voor (oefen)wedstrijden, tornooien, trainingen, kampen, … tot en met  3 mei.

 

We vragen als Vlaamse Baseball en Softball Liga aan onze clubs om deze richtlijn te respecteren.

 

Vanuit de Vlaamse Baseball en Softball Liga zijn we hoopvol dat Baseball en Softball, wanneer georganiseerd sporten weer heropgestart kan worden, mee kan aanvatten bij de eerste sporten die hiervoor toelating krijgen.

Hiervoor bekijken we momenteel (in overleg met de overheid) welke aanpassingen er noodzakelijk en realistisch zijn om de trainings- en sportactiviteit te kunnen hervatten binnen de strikte richtlijnen die de overheid hiervoor oplegt (o.a. social distancing, geen blote handen contact, …).

 

We hopen hier spoedig meer nieuws over te kunnen brengen.

 

Download (PDF, 129KB)