Home » VBSL » Update Corona – afgelasting activiteiten tot en met 18 mei

Update Corona – afgelasting activiteiten tot en met 18 mei

geplaatst in VBSL 0

Update dinsdag 28 april 2020.

 

Volgend op de genomen beslissingen van de nationale veiligheidsraad op vrijdag 24 april, actualiseert de Raad van Bestuur van de Vlaamse Baseball en Softball Liga op maandag 27 april haar standpunt betreffende COVID-19.

 

De Vlaamse Baseball en Softball Liga vzw volgt de richtlijnen van de overheid wat betreft de beoefening van sport. Hierbij stellen we vast dat we vooralsnog niet kunnen aanvatten met de beoefening van onze sporten.

 

We zijn, als VBSL, hoopvol dat onze clubs op 18 mei, bij FASE 2, groen licht kunnen geven om onder bepaalde voorwaarden alvast de trainingen te kunnen hervatten.

Zoals gesteld door de nationale veiligheidsraad is dit nog geen vaststaande datum, is dit nog geen zekerheid en hangt het af van de evolutie van het virus. Het geeft ons echter perspectief en een vooruitzicht waar we met z’n allen naartoe kunnen werken.

 

De komende dagen en weken nemen we waar nodig contact op met de overheid en onze partners om deze voorwaarden verder op punt te stellen. We gaan ervoor om jullie als clubs zo spoedig mogelijk verder te kunnen informeren, zo willen we als liga samen met jullie een veilige, verantwoorde en gecontroleerde (her)opstart mogelijk maken.

 

We beseffen dat dit voor jullie clubs geen makkelijke periode is, een periode met veel onzekerheden, onduidelijkheden, kosten en verminderde inkomsten.

We hopen dan ook dat het perspectief om op 18 mei alvast de trainingsactiviteit te hervatten het eerste licht kan zijn aan het einde van de tunnel. Bereid je als club dan ook maximaal voor om klaar te zijn om op dit ogenblik de activiteit te kunnen hervatten (materiaal, promotie, administratie, …).

 

In verband met de opstart van de competities hopen wij spoedig meer info te krijgen van de overheid. De nationale veiligheidsraad gaf aan dit deze week verder te bekijken, in deze vragen wij dan ook nog even jullie geduld.

 

Voor laatste updates, stand van zaken en richtlijnen van de overheid verwijzen we jullie door naar de website www.info-coronavirus.be 

 

Download (PDF, 123KB)