Home » VBSL » Maar liefst 3 Vlaamse Teams gekroond tot Belgisch Kampioen Little League

Maar liefst 3 Vlaamse Teams gekroond tot Belgisch Kampioen Little League

Maar liefst 3 Vlaamse Teams gekroond tot Belgisch Kampioen Baseball in de Little League

Het Belgisch Kampioenschap Little League Baseball is afgelopen Pinksterweekend buitengewoon goed verlopen op de baseballvelden van de Koninklijke Mortsel Stars.  En voor de deelnemende Vlaamse jeugdteams met super resultaten. Maar liefst 3 Vlaamse jeugdteams mogen zich Belgisch Kampioen Little league 2017 noemen.

Het niveau van alle deelnemende jeugdteams uit Brussels, Wallonia, Flanders East en Flanders West was boven verwachting. De wedstrijden waren tot het laatst toe spannend en de grote opkomst van toeschouwers en fans zorgde voor een super ambiance.

De jongens en meisjes die zich Belgische Kampioenen Little League 2017 mogen noemen zijn:
 Little League Majors (10-12jr)  -> Flanders West
 LL Intermediates (12-13jr)  -> Flanders
 LL Juniors (13-14)  -> Flanders

Baseball en Softball zit in Vlaanderen – en eigenlijk ook in geheel België – duidelijk in de lift.

Deze zomer mogen onze Flanders kids België dan ook vertegenwoordigen op de Europese Kampioenschappen Little League. Deze zullen in de maand juli gehouden worden –per League – op verschillende locaties in Europa.
Inzet is uiteraard Europees Kampioen worden maar zeker ook de deelname die daaraan gekoppeld is;  namelijk wie Europees Kampioen wordt plaatst zich voor de World Series Little League in de U.S.A.  Er is dus veel om voor te spelen de komende maanden voor onze Vlaamse Baseballjeugd!