Home » VBSL » Het eerste Vlaamse Rolstoel Softball Team is een feit en pakt meteen uit met een groot tornooi in Peerdsbos

Het eerste Vlaamse Rolstoel Softball Team is een feit en pakt meteen uit met een groot tornooi in Peerdsbos

Vlaamse succes stories:
Het eerste Vlaamse Rolstoel Softball Team is een feit en pakt meteen uit met een groot tornooi in Peerdsbos, zaterdag 3 februari aanstaande.

Dat baseball en softball in de lift zitten in België wordt steeds meer duidelijk. Ledentallen en sportieve prestaties nemen toe en de verwachtingen voor de 2020 Olympic Qualifiers worden steeds hoger. Dat er ook al aan G-Baseball en rolstoel softball wordt gedaan zal menigeen wellicht toch verbazen. Nog meer wellicht het unieke feit dat er in Borgerhout het eerste rolstoel softball team van Vlaanderen is opgericht: De G-Squirrels.

Onder de bezielende leiding van Sigrid Gontier zijn de Borgerhout Squirrels in een groot G-sport avontuur beland. Sigrid, zelf ook G-sporter, heeft vorig jaar het eerste rolstoel softball tornooi ooit in België georganiseerd. Dit tornooi was een groot succes en een aantal enthousiaste deelnemers wilden blijven rolstoel softballen. Zij krijgen hiervoor thans bij Base- en Softball Vereniging Koninklijke Borgerhout Squirrels royaal de gelegenheid te kunnen trainen en om veel sportief plezier te beleven. Daarmee kunnen zij hun jonge sport super verder ontwikkelen.

De G-Squirrels, want zo heet het team inmiddels, hebben niet alleen flink geoefend met rolstoel softballen afgelopen maanden, ook beschikken ze over een aantal prima spelers zoals aanstormend paralympisch tennistalent Jef Vandorpe en top G-coach Yannick Gontier; de broer van … en speler van het Nationaal Baseball Team The Red Hawks. Zij zijn een van de favorieten die meedoen aan het eigen rolstoel softball tornooi in Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos, zaterdag 3 februari aanstaande. Gezien de deelnemende teams en tegenstanders zal het evenwel geen gemakkelijke opdracht zijn. Het niveau is hoog bij dit “inclusief evenement” wat dus zeker garant zal staan voor spectaculaire snelle plays en spannende wedstrijden.

GO GO GO G-Squirrels!


#sportersbelevenmeer

 

——————

Korte achtergrond info (begin volgende week volgt meer over het tornooi)

Zaterdag 3 februari 2018: Het G-Squirrels Rolstoel Softball Tornooi

Locatie: Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos, Bredabaan 31 – 2930 Brasschaat
Tijden: Opening rond 09:45 uur. Eerste wedstrijden om 10:00 uur met de finale om 16:00 uur
Deelnemende teams: 7
Aantal spelers: >70
Indoor: Sporthal Peerdsbos
Spelvorm: Slow Pitch Softball in rolstoel
Inclusief evenement: mensen met en zonder handicap spelen samen én verplicht in rolstoel
Rolstoelen: 18-tal beschikbaar via de gemeente Antwerpen
Spanriemen verplicht: Om de personen zonder handicap het gevoel te laten ervaren te sporten in een rolstoel worden de benen vastgemaakt.  

Prominente deelnemers: o.a. Mr.Gay Belgium Jaimie Deblieck, G-sport ambassadrice en G-sporter Karolien Impens, rolstoel tennisser Jef Vandorpe, spelers en coaches van de Nationale Baseball en Softball Teams en Bestuurders.

Er is voldoende plaats voor supporters en nieuwsgierigen. Inkom is gratis en iedereen is welkom!

 

Het Rolstoel Softball Tornooi wordt mede mogelijk gemaakt door:
Borgerhout Squirrels
Sport Vlaanderen #sportersbelevenmeer
Provincie Antwerpen
G-Sportfonds
Stad Antwerpen – District Borgerhout
Vlaamse Baseball en Softball Liga
Nstars G-Baseball
Lokale sponsors
en vele vrijwilligers.