Home » KBBSF » BELGIE DERDE OP E.K. BASEBALL U23 !!!

BELGIE DERDE OP E.K. BASEBALL U23 !!!

BELGIE DERDE OP E.K. BASEBALL U23 !!!

Ons Nationaal U23 Baseball Team heeft zojuist brons behaald op het Europees Kampioenschap Baseball U23 in Brno. Het is nog van twee decennia geleden dat België een podiumplaats pakt op het allerhoogste Europese Baseball niveau!

 

Na een ongelooflijk spannende wedstrijd om de plaatsen 3 en 4 van het E.K. hebben onze jonge Red Hawks top baseballgrootheid Spanje verslagen met 3 -2 in de extra innings. Pitcher Robin Roevens heeft een pracht wedstrijd gepitched en daarmee Spanje 9 innings lang van de winst af weten te houden. Na 9 innings was de stand 2 -2 gelijk, waarna de tiende inning met de nieuwe spannende tie-breaker-rule werd gespeeld.  België scoorde nog een run en closing pitcher Lucas Rizzi wist de nul te behouden. Eindstand België vs Spanje:  3-2  een waanzinnige prestatie en beloond met een prachtige derde plaats op het E.K.

 

U23 Head Coach Sven Hendrickx – die vorig jaar met ons nationaal team De Red Hawks de top 6 van het E.K. senioren heeft behaald en werd uitgeroepen tot European Coach of The Year 2016 – heeft met zijn coaching staf weer een prachtig resultaat behaald. De super prestaties zijn vooral  te danken aan de geweldige collectieve team effort van onze jonge Red Hawks. En in het bijzonder de prachtige pitching prestaties van Drew Janssen en Robin Roevens afgelopen week. Baseball zit in de lift in België, deze derde plaats onderstreept dit nog maar eens.

 

Met de derde plek op het E.K. verzekeren de jonge Red Hawks zich voor een gegarandeerde deelname aan het volgende E.K. en doen ze goede zaken in het behalen van ranking points die ons land nodig heeft voor de Olympische Qualifiers van de 2020 Tokio Olympics waar Baseball en Softball weer op het Olympisch programma staan.

 

Meer info op:
www.vbsl.be/jonge-red-hawks-stunten-en-gaan-naar-halve-finale-ek-u23/

www.vbsl.be/deze-week-u23-baseball-selectie-naar-europees-kampioenschap-in-brno/