Home » KBBSF » Baseball krachtpatser Thomas de Wolf tekent bij T&A San Marino in Italië

Baseball krachtpatser Thomas de Wolf tekent bij T&A San Marino in Italië

geplaatst in Baseball, Clubs, KBBSF, MLB, Red Hawks, VBSL 0

Antwerpse Baseball krachtpatser Thomas de Wolf tekent bij T&A San Marino in Italië.

De Italiaanse hoofdklasse Baseballclub T&A San Marino heeft Thomas de Wolf getekend voor het seizoen 2018. De Italiaanse competitie geldt als een van de zwaarste baseballcompetities van Europa en daarmee zet de 27-jarige De Wolf weer een grote stap in zijn imposante baseball carrière.

Thomas de Wolf is afkomstig uit Wilrijk en heeft het baseballen geleerd in het Antwerpse en de Belgische Nationale Competities. Als outfielder en pitcher is hij een vaste waarde van het Nationaal Belgisch Baseball Team  – de Red Hawks – en geldt als all-round-krachtpatser door zijn voortreffelijke slagprestaties.

De Wolf brak in 2006 door in de Belgische hoofdklasse met de Hoboken Pioneers. In datzelfde jaar debuteerde hij bij de Red Hawks op 16 jarige leeftijd. In 2008 was Thomas de Wolf de eerste Belg ooit die een profcontract tekende bij een MLB team, de New York Mets. In 2009 en 2010 speelde hij in de Dominican Summer League. In 2011 werd hij gepromoveerd tot de Gulf Coast League. Tot de Major League brak Thomas niet door. De afgelopen vijf jaar speelde hij in de Duitse Bundesliga. In 2016 hielp hij de Mainz Athletics het Duitse kampioenschap te winnen toen hij .444 sloeg met tien homeruns. Nu doet Thomas de Wolf een grote stap voorwaarts in zijn Europese professionele carrière door volgend seizoen voor T&A  San Marino uit te komen in de Italian Baseball League.

Wij wensen Thomas alvast veel succes in Italië.