Home » KBBSF » 6 Academy spelers uitgenodigd voor U15 MLB Try-outs in Toulouse

6 Academy spelers uitgenodigd voor U15 MLB Try-outs in Toulouse

Maar liefst 6 Belgische Baseballspelers uitgenodigd voor U15 MLB Try-outs in Toulouse.

Dit Pinksterweekend doen er maar liefst 6 van onze beste baseball junioren mee aan het MLB Europe Camp dat gehouden wordt van 18 tot 22 mei 2018 aan de Baseball Academy in Toulouse. Het betreft een belangrijk try-out camp dat georganiseerd wordt door Major League Baseball Europe waarbij alleen top spelers van Europese Baseball Academies worden uitgenodigd.

Met 6 uitnodigingen, een recordaantal voor onze U15 spelers, is België sterk vertegenwoordigd bij de try-outs en toont dat de intensieve trainingsinspanningen van onze nationale Baseball en Softball Academies steeds meer vruchten beginnen af te werpen. Dit verlengd weekend mogen onze boys hun talenten laten zien aan de talrijk aanwezige internationale Baseball scouts, wat nu al een grote opstap in een baseball carrière kan betekenen; want ook bij Baseball is het van belang je zo vroeg mogelijk in-the-picture te spelen bij de talentscouts. 

De spelers die uitgenodigd werden vanuit de Vlaamse (VBSL) en Waalse (LFBBS) Baseball Academies zijn:
– Zeb Cappaert,  Pitcher – VBSL 
– Thomas Jennings,  Pitcher – LFBBS
– Luca Pignatelli,  Infield – VBSL
– Jamie Peeters,  Infield – VBSL
– Lev Ambroos,  Outfield – VBSL
– Quentin DeVreese,  Outfield – LFBBS

De Vlaamse Baseball en Softball Liga is dan ook zeer verheugd met deze deelname van onze Baseball Academy spelers. De internationale ervaring die hiermee wordt opgedaan door spelers en coaching staf komt prima van pas bij de voorbereidingen van ons Nationale U15 Baseball Team die deze zomer van 16 tot 22 juli aan het  U15 E.K. Qualifier Tornooi deelneemt. Een CEB tornooi dat dit jaar zelfs in Vlaanderen gehouden wordt op de terreinen van de Mortsel Stars. Daarmee is weer een flinke stap gezet op het internationale Baseball en Softball podium voor België. Wij blijven ons in-the-picture spelen.