Home » VBSL » 5 Vlaamse Baseballers opgenomen in MLB selecties

5 Vlaamse Baseballers opgenomen in MLB selecties

5 Vlaamse Baseballers opgenomen in MLB selecties.

Het wordt nog druk voor onze top baseballers in het naseizoen. Major League Baseball Europe heeft namelijk 4 Vlaamse cadetten en een junior uitgenodigd om deel te nemen aan grote internationale MLB events.

Drew Janssen, 18 jaar, pitcher bij de Borgerhout Squirrels en het Nationaal U23 Baseballteam is uitgenodigd voor het World Select Team. Een hele eer voor een Antwerpse baseballer om deel te nemen in wat de MLB zelf noemt “a collection of the topamateur talent from four separate continents”. Van 3 tot 15 oktober reist het World Select team door de V.S. en zal daar wedstrijden spelen tegen diverse college teams om te eindigen met deelname aan de  Arizona Fall Classic, een van de hoogst haalbare college tornooien in de U.S.A. Tijdens deze trip zullen ruim 300 college coaches en MLB scouts meekijken, wat voor een speler mooie deuren kan openen voor een college opleiding en mogelijke professionele baseball carrière.

Onze 4 geselecteerd Vlaamse Cadetten houden het wat dichter bij huis. Kevin Van Hevel, Stefan Schooheydt, Ferre Vanhees en Jamie Peeters zijn uitgenodigd voor een regionaal MLB Europe kamp van 11 t/m 15 oktober in Valencia, Spanje. Eind augustus hebben deze jonge spelers deelgenomen aan de VBSL Baseball Academy Try-outs. Uit honderdvijftig deelnemers werden de 4 geselecteerd door een aanwezige MLB-scout en uitgenodigd voor het MLB kamp in Spanje, wat voor de spelers ook veel mogelijkheden biedt in hun baseball opleiding.

De Vlaamse Baseball en Softball Liga is dan ook zeer verheugd met deze deelnamen van onze Baseball Academie spelers. De internationale ervaring die hiermee wordt opgedaan door spelers en coaching staf komt prima van pas bij de voorbereidingen van onze Nationale U15, U18 en U23 Baseball Teams.