Home » KBBSF » Afterburners Heist op den Berg en Mortsel Skywalkers naar Europese Supercup Coed Slowpitch

Afterburners Heist op den Berg en Mortsel Skywalkers naar Europese Supercup Coed Slowpitch

geplaatst in KBBSF, Slowpitch, VBSL 0

Van 30 juli tot 4 augustus 2018 wordt de Europese Supercup Coed Slowpitch gehouden in Riccione Italië.

Op dit 2 jaarlijks tornooi nemen 16 ploegen uit 9 verschillende landen het tegen elkaar op in de strijd om de Europese Supercup.

 

Coed Slowpitch is een discipline van Softball waarbij gemengd gespeeld wordt door zowel mannen (5) als vrouwen (5)

In België wordt er een competitie Coëd Slowpitch gespeeld, deze competitie is sterk groeiende en ook het niveau van de competitie zit duidelijk in de lift. Voor de Europese Supercup plaatsten de kampioen van 2016 Mortsel Skywalkers en 2017 Afterburners Heist zich.

 

Aan het woord Stijn Van Woensel, pionier in het Slowpitch verhaal in België en speler/coach bij de Afterburners Heist:

 

Het Coed Slowpitch team van Afterburners draait al sinds de start van slowpitch in België mee aan de top van deze competitie.

 

In 2014 namen wij voor het eerst deel aan de Europese Supercup in Mladé Buky waar we toch enkele wedstrijden konden winnen. De volgende editie, in 2016,  mochten we terug deelnemen in Wiener Neustadt en konden we bijna de helft van onze wedstrijden winnen. Toch eindigden we vooral door het ingewikkelde tornooischema als voorlaatste, wat op papier toch een domper op de feestvreugde was toen.

 

In de komende editie, in Riccione van 30 juli tot 4 augustus 2018, gaan we voor de derde keer op rij en met bijna een ongewijzigde spelersgroep dan in de vorige edities. Het team is alleen maar gegroeid, meer ervaren en dus sterker geworden en dat bewijst het feit dat we voorlopig in seizoen 2018 ongeslagen zijn desondanks er enkele nieuwe sterke teams in de competitie zijn gekomen en dat het niveau van slowpitch in België toch nog steeds groeit.

 

Voor de Supercup in Italië is onze doelstelling gewoon de best mogelijke softball te laten zien die we kunnen brengen met dit team. Een team zonder pickup-spelers uit het verre Amerika dat bijna uitsluitend bestaat uit Afterburners, aangevuld met 2 dames van bevriende Belgische clubs.  

 

De groep heeft voldoende samen getraind, is in de competitie dit jaar reeds op de proef gesteld en lijkt zeker klaar voor een week op het Europese hoogste niveau te gaan spelen.

Gewapend met onze nieuwe uniformen gaan we  trachten om de wedstrijden te winnen die we kunnen winnen en hopelijk levert het deze keer op papier een meer waarheidsgetrouwe weergave van onze capaciteiten op dan de vorige keer.

 

Aan het woord Jan Ghekiere, speler/coach bij Mortsel Skywalkers:

 

De doelstelling van de Mortsel Skywalkers is ons te amuseren en proberen om een mooi resultaat neer te zetten. Ultiem doel is top 8, maar als we realistisch zijn willen we gewoon mooi Slowpitch neerzetten op een toplocatie in Italië. 

 

De ploeg bestaat voornamelijk uit familie en goede vrienden die we ondertussen als familie beschouwen. We hebben een gezonde mix van ervaren en minder ervaren spelers. 

 

We kijken enorm uit naar de ervaring, en kijken er naar uit om nieuwe mensen te leren kennen. 

 

De resultaten van de teams kunnen gevolgd worden op de website van de Europese Softball Federatie op:

http://competition.europeansoftball.org/2018/riccione/schedule.php