Home » Jeugdwerking » Winnaars BK Little League Baseball zijn allen Flanders Teams

Winnaars BK Little League Baseball zijn allen Flanders Teams

Winnaars BK Little League Baseball zijn allemaal Vlaams.

Het Belgisch Kampioenschap Little League Baseball is afgelopen Pinksterweekend super verlopen. Het niveau van de jeugdteams was boven verwachting. De wedstrijden waren tot het laatst toe spannend en de grote opkomst van toeschouwers en fans zorgde voor een super ambiance.

Het BK werd dit jaar gehouden aan de Baseball- en Softballvelden in Brasschaat. Volgend jaar zal één van de andere 40 Belgische Clubs het Kampioenschap mogen verwelkomen. Baseball en Softball zitten dan ook duidelijk in de lift in België.

 

In de categorie Little League Majors (jongens en meisjes van 11-12 jaar) werd de finale van het tornooi een mooie affiche voor Vlaanderen. Beide Flanders teams hadden zich namelijk gekwalificeerd. De finale werd uiteindelijk gewonnen door Flanders East en zij mogen zich Belgisch Kampioen Little League Majors 2016 noemen. A big deal voor onze spelers!

Deze zomer mogen de kids van Flanders East daardoor naar Kutno in Polen om het Europees Kampioenschap LLM te spelen van 15 tot 23 juli 2016. Met kans op deelname aan de Little League World Series later dit jaar in de U.S.A. – Nice!

 

Bij de Intermediate League (12-13) werd het een super spannende finalewedstrijd tussen Brussels/Wallonia en Flanders. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk won Flanders deze wedstrijd en gaat dit jeugdteam het Europees Kampioenschap Little League spelen in Praag (Tsjechië) van 1 tot 5 juli 2016.

 

Bij de Senior League (14-16) was Flanders duidelijk in beide partijen het sterkste team. Flanders won 2x met riante cijfers en speelt het Europees Kampioenschap Little League Seniors in Novara (Italië) van 11 tot 16 juli 2016.

 

Wij wensen onze boys and girls alvast heel veel succes op de EK’s deze zomer !