Home » KBBSF » Waanzinnige week voor Belgisch Baseball en Softball

Waanzinnige week voor Belgisch Baseball en Softball

Waanzinnige week voor Belgisch Baseball en Softball.

De tweede week van juni 2018 is een waanzinnige week voor Belgisch Baseball en Softball, met prachtige behaalde internationale resultaten op team en individueel niveau en meer in de maak!

Om te beginnen wonnen de Kon. Borgerhout Squirrels afgelopen zaterdag 9 juni de CEB Cup in Tsjechië.
Onze landskampioen verzorgt België daarmee een plaats in de Europa Cup 2019; baseball op het allerhoogste Europese niveau! Omdat er maar 8 teams deelnemen aan dit European Champions Cup tornooi geldt de CEB Cup als “plaatsingstornooi”. Een super prestatie dus van de Squirrels onder de bezielde leiding van Marc Janssen. Ook pakten de Squirrels twee van de drie individuele prijzen mee aan het eind van de C.E.B. Cup 2018. De prijs voor meest waardevolle speler (MVP) van alle deelnemende teams werd uitgereikt aan David Ochoa Blanco. Squirrels en Red Hawks speler Kenny Van den Branden werd uitgeroepen tot Beste Pitcher van het Tornooi.

Twee andere vaste waarden van ons Nationaal Baseball Team de Red Hawks vielen dit weekend ook in de prijzen. Antwerpenaar Benjamin Dille werd met zijn team Curacao Neptunes uit Rotterdam winnaar van de European Champions Cup 2018. Benjamin heeft onlangs ook nog de kaap van 500 wedstrijden gepasseerd in de Nederlandse hoofdklasse; knap werk in deze zware competitie. In hetzelfde Tornooi werd Red Hawks slugger Thomas de Wolf – dit seizoen uitkomend voor T&A San Marino- uitgeroepen tot Beste Slagman!

De Federations Cup geldt dan weer als aanloop tot de CEB Cup. Dit Tornooi voor Europese top teams vindt uitzonderlijk plaats in Vlaanderen! Van 11 tot 16 juni 2018 wordt de Federations Cup gehouden op de fraaie baseball en Softball terreinen van de Brasschaat Braves. De Braves zelf zullen er alles aan doen om op zaterdag 16 juni de Finale te kunnen spelen. Unieke kans voor elke fan om te komen kijken en top baseball van dichtbij mee te maken!

Op Softball gebied strijden de Belgium Brewers – ons nationaal heren slowpitch team – mee in Tsjechië, van 12 tot 16 juni 2018 op het Europees Kampioenschap Slow Pitch Softball 2018.

Dat het goed gaat met Belgisch Baseball en Softball is inmiddels een understatement.
Het gaat waanzinnig!

Alle Federations Cup info via:
www.brasschaatbraves.be
www.baseballstats.eu/2018/brasschaat/schedule.php

Alle E.K. slowpitch info op ESF link:
www.europeansoftball.org/competitions/detail/162