Home » Softball » Softball Heren » Vlaamse Heren Softball Teams behalen dit weekend Europees Goud, Zilver en Brons

Vlaamse Heren Softball Teams behalen dit weekend Europees Goud, Zilver en Brons

Vlaamse Heren Softball Teams behalen dit weekend Europees Goud, Zilver en Brons.

 

De Brasschaat Braves hebben dit weekend Goud behaald op de Men’s European Super Cup Softball 2017 in het Nederlandse Amersfoort. Zij versloegen het Tsjechische Hippos Havlickuv B. met  3 -2 in een spannende finale. De Braves waren met 9 -van 10- gewonnen wedstrijden duidelijk de beste Europese Heren Softball ploeg uit 20 deelnemende teams. De Men’s European Super Cup is de Champions League voor Fastpitch teams. Een big deal dus voor Europese Internationale Softball Teams. En weer een super prestatie door baseballend en softballend Vlaanderen.

In ditzelfde Fastpitch Softball tornooi behaalde de Stabroek Chicaboo’s fraai  zilver en de Berendrecht Bears verdiend brons in de ESF CUP. Deze European Softball Federation’s Cup is voor de bottom 8 teams  (na de split met de top 12) van de Men’s European Super Cup. Een duidelijk teken dat het Vlaamse Softball ook internationaal  in de lift zit.

Het softballen in België kent meerdere varianten. Fastpitch, dat gespeeld wordt met een grote harde bal, is de snelste, strafste en meest dynamische spelvorm hiervan en is verreweg van “Soft” te noemen.
Alle info over de verschillende SB spelvormen en klassen is te vinden op de website van de Vlaamse Baseball en Softball Liga.

Op 9 en 10 september 2017 zal een Belgisch All Star Team meedoen aan het Softball World Series -Coed Slow Pitch- Tournament in Londen. We houden iedereen op de hoogte.

 

Men’s European Super Cup 2017 (VI.)  wordt georganiseerd door de ESF (European Softball Federation):

 www.europeansoftball.org/competitions

http://competition.europeansoftball.org/2017/amersfoort/schedule.php