Home » Softball » Softball Heren » Verslag tweede ronde E.K. Softball 2018

Verslag tweede ronde E.K. Softball 2018

geplaatst in KBBSF, Softball, Softball Heren, Tornooien 0

Een kort verslag van de tweede Ronde E.K. Softball 2018.

Na de verwachte verlieswedstrijd tegen Tsjechië en het nipte verlies tegen het sterke GB (5-4) eindigden we derde in onze poule.
De top 6 was bereikt en daarmee ook ons eerste doel.

De punten van de onderlinge wedstrijden telden mee en dus startten we de eindronde met 0 punten. We verdienden de win tegen GB en dus ook de 2 punten, maar enkele foutjes en de bal die net niet juist rolde beslisten daar anders over.

Tegen een machtig Denemarken waren we niet opgewassen en die wedstrijd werd dan ook stevig verloren. Alle focus op Nederland en Israël. We hadden 2 wins nodig, maar door de verrassende uitslagen in de andere wedstrijden werden runs tegen ineens belangrijk. Met andere woorden stonden we voor een quasi onmogelijke opdracht.

De wedstrijd tegen Nederland werd helaas geen herhaling van het laatste EK. We begonnen sterk, met een solo-homerun van Kristof. Daarna bleven onze batten stiller en werden die van onze noorderburen wakker….11-1 was het zware verdict.

De volgende ochtend een verplicht nummertje tegen Israël voor de voorlopig 5 de en 6de plaats, dewelke we trouwens vlotjes wonnen.

De echte match voor de 5de en 6de plaats werd op zaterdag 1 uur gespeeld. Wegens familiale en clubverplichtingen werd de kern ferm uitgedund, wat ons niet weerhield om 100% te gaan voor deze 5de plek. Starter Jan Zelenka hield de Israeli’s goed onder controle terwijl onze velders foutloos stond de verdedigen. Outs op de thuisplaat, pick off op eerste base, out stealings… alles kwam aan bod. We sloegen veel en harde gronders en de stand ging gelijk op tot de 6de inning. De ene na de andere hit volgende en zo ook de runs. In de laatste inning stonden we 11-6 voor. Jan Zelenka had zich helemaal leeggegooid en Ivo “Palinki” Palincxk had de stressvolle taak om Israël tegen te houden. Na een aarzelende start met een enkele walks herpakte Ivo zich helemaal . Eerste uit 1 naar 3, 2de uit F8 en de laatse K looking. Job well done!

We eindigen dit tornooi op een verdiende 5de plaats, lager had ons met een wrang gevoel achter gelaten. Hoger had een klein mirakel geheten, al waren we dichtbij tegen GB!

Merci mannen, voor jullie inzet, jullie zangtalenten bij de Brabanconne, de pizza Diabolo-ervaring en de verdiende 5de plaats!

Stefan Thilemans

 

Wedstrijd tegen Israël door Playo Tv

www.playo.tv/video/Belgium-vs-Israel-5th-place-game-3174.aspx