Home » VBSL » Vernieuwde Jeugdcompetitie VBSL dit weekend van start

Vernieuwde Jeugdcompetitie VBSL dit weekend van start

Zaterdag 16 april gaat de vernieuwde jeugdcompetitie Baseball van start in Vlaanderen. Nice!
Met mooi weer verwachten we niet alleen dit weekend, maar gans het jaar extra Baseball- en Softballwedstrijden op onze velden. Want Baseball, Softball en BeeBall zitten in de lift in België.

Meer jeugdteams dan ooit tevoren doen mee aan de VBSL-jeugdcompetitie en ook het totaal ledental is op dit moment al hoger dan in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.
Met het Europees Kampioenschap Baseball voor senioren in september 2016 in het vooruitzicht gaan we dit jaar meer van al onze (internationale-) Baseballers en natuurlijk ook Softballers te zien krijgen.
Voor de jeugdcompetities heeft VBSL, in overleg met de jeugdcoördinatoren van de deelnemende clubs, gekozen voor een vernieuwde spannende en faire opzet van de competitie. Zo wordt er nu begonnen met het spelen van 2 plaatsingstornooien voor de miniemen (u12) en cadetten (u15) aan het begin van de competitie. Daarin wordt bepaald in welke reeks een team gaat uitkomen. Dit jaar zijn er voldoende teams om zowel bij de miniemen als de cadetten een Gold, Silver en Bronze reeks te hebben.

Eenmaal ingedeeld in de juiste reeks wordt er een volledige competitie gespeeld (max. 15 wedstrijden). Aan het eind van het seizoen mag de reekswinnaar van Bronze en Silver zich “Winnaar”noemen en de winnaar van de hoogste Gold-reeks wordt “Kampioen”.

Deze nieuwe jeugdcompetitieopzet zorgt ervoor dat een team meteen aan het begin van het seizoen op “huidig” niveau is ingedeeld. De verwachting is dat de competitie evenwichtiger en ook nog spannender zal worden voor spelers en publiek.
Iedereen kan meedoen
Voor de allerkleinste jeugd is er ook voldoende te spelen en oefenen in de bestaande BeeBall Major en Rookie klassen. Daarnaast worden er voor alle leeftijden door het ganse jaar Tornooien en Initiaties georganiseerd bij de Vlaamse Clubs, die speciaal met het oog op niet-competitieteams en nieuwe spelers worden ingericht.  Voor ieders goesting voldoende te spelen of te proberen komend seizoen!

Join our Clubs and Play Ball.

 

Info:

Miniemen Plaatsingstornooien op www.vbsl.be/competities/baseball-jeugd/miniemen/

Cadetten Plaatsingstornooien op www.vbsl.be/competities/baseball-jeugd/cadetten/