Home » VBSL » VBSL Baseball Academy spelers opgenomen in het Europese All Star Team

VBSL Baseball Academy spelers opgenomen in het Europese All Star Team

VBSL BASEBALLERS GESELECTEERD VOOR MLB  SPRING TOURNAMENT IN BARCELONA
“Spring Training 2016 has begun”. Bij de Baseballers en Softballers lopen de competities parallel aan de Amerikaanse Competities van de Major League Baseball (MLB),  van de lente tot de herfst. Voor onze Baseballers en Softballers staat het sportieve seizoen dus op punt te beginnen en dit jaar zijn dat er meer dan ooit …
In Vlaanderen zit Baseball en Softball duidelijk in de lift. De afgelopen jaren zijn de VBSL en de Vlaamse Clubs begonnen met initiatieven om de sport breder toegankelijker te maken voor alle leeftijden en all niveaus. En op top niveau te verdiepen met de Baseball- en Softball Academies  in samenwerking met MLB Europe.  We zien dat dit op alle fronten vruchten aan het afwerpen is.

 

Zo zijn dit jaar spelers van de VBSL Baseball Academy opgenomen in het Europese All Star Team voor een internationaal lente-tornooi. De VBSL vaardigt van 17 t/m 24 maart 2016 een selectie van 7 spelers af naar het MLB Spring Tournament in de spaanse stad Barcelona.  Het European All Star Team neemt het daar op tegen (Academy) teams van Italië, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Tsjechië en Spanje. Het tornooi is een prima voorbereiding op het nieuwe baseball-competitieseizoen en biedt de spelers kans zich in-the-picture te spelen bij MLB-scouts. Wij wensen onze jongens veel succes in Barcelona.

Achtergrond info – Players and Staff:

Voor het tornooi zijn de volgende 25 spelers geselecteerd:

VBSL Academy:  Gregg Mareels, Rob Lewis, Lucas Rizzi, Drew Janssen, Yorrid Sellicaerts, Matthew Joossens, Geoffrey Gake
LFBBS Academy:  Boris Nowacki, Kantaro Ryelandt
en nog jongens uit Zweden, Oostenrijk, Groot Brittannië, Wit-Rusland en Israël.

 

De technische staf wordt gevormd door Tony Klarberg (Zweden), Filip Van Der Meiren (België), Manfred Heisler (Oostenrijk), Nate Fish (Israël) en Zach Graefser (Groot Brittannië).