Home » KBBSF » Steve Janssen is Europees Baseballcoach van het jaar

Steve Janssen is Europees Baseballcoach van het jaar

geplaatst in Baseball, Competitie, KBBSF, MLB, Red Hawks, VBSL 0

Steve Janssen is ook Europees Baseballcoach van het jaar.

Steve Janssen is in het Servische Belgrado uitgeroepen tot Europees Baseballcoach van het jaar. Dit gebeurde tijdens het congres van de Europese Baseballbond (CEB) dit weekend. 

Janssen (44) is de Belgische fieldmanager van het Nederlands Baseballteam dat in 2016 een uitermate succesvol seizoen kende. De Nederlanders onder leiding van Steve wonnen de Haarlemse Honkbal Week, het Franse International Baseball Tournament en verlengden in eigen land hun Europese titel. Steve Janssen is de eerste Belg die door de CEB is uitgeroepen tot Coach van het Jaar sinds deze prijs in 2008 werd ingesteld.

België heeft dus 2 Europese Baseballcoaches van het Jaar over 2016
Voor het Belgische Baseball en Softball is 2016 een zeer succesvol jaar gebleken op team en individueel niveau. Zo werden het Nationaal Heren Team Fast Pitch Softball spectaculair derde op het E.K. Softball en zijn de Red Hawks – ons Nationaal Baseballteam – in sterk stijgende lijn terug aanwezig op Europees topniveau. Zij bereikten met een jong en enthousiast team een fraaie zesde plaats op het E.K. Baseball.

Eind 2016 werden ook al twee Vlamingen internationaal geëerd voor hun prestaties.
Kenny VandenBranden werd uitgeroepen tot beste Pitcher van de Nederlandse Competitie.
En Sven Hendrickx – hoofdcoach van de Red Hawks – werd door de Europese Baseball Coaches Associatie (EBCA) uitgeroepen tot Europese Baseballcoach van het jaar.

Er is momenteel veel Baseball en Softball talent in België op en rond het veld. Van opkomende jonge baseball- en softballspelers tot ervaren internationale coaches en umpires. Dat belooft voor de komende jaren… 
België maakt zich dan ook alvast gereed voor rankingwedstrijden met het oog op de 2020 Tokio Olympics. Voorwaarts naar de Europese- en Wereld Top!