Home » VBSL » Spectaculaire toename Baseball en Softball in West-Vlaanderen – En London Capitals dit weekend in Wielsbeke

Spectaculaire toename Baseball en Softball in West-Vlaanderen – En London Capitals dit weekend in Wielsbeke

Spectaculaire toename Baseball en Softball in West-Vlaanderen – En London Capitals dit weekend in Wielsbeke.

Baseball en Softball zijn terug Olympisch en zitten al een jaar goed in de lift in Vlaanderen. Zowel gezien de sportieve internationale prestaties van onze nationale teams en clubteams als ook de toename van het aantal jonge spelers en nieuwe clubs. Met name in West-Vlaanderen. Of de Olympische aspiraties hiermee te maken hebben is moeilijk te zeggen maar het fanatisme wat aldaar de positieve boventoon voert doet haast denken van wel.

Op korte tijd zijn er maar liefst 3 West-Vlaamse clubs bijgekomen. Dit zijn de Brugge Braves, de Roeselare Raccoons en de Menen Vikings. Jonge clubs gericht op jonge én enthousiaste spelers. Cool sporten in een uiterst positieve sfeer met een sportieve wil om te winnen. Naast het bekende Baseball en Softball worden voor kids vanaf 5 jaar de zogenaamde BeeBall Tornooitjes georganiseerd. En voor de oudere jeugd en volwassenen, die nog nooit gespeeld hebben maar wel meteen competitief bezig willen zijn op het veld, is Slow Pitch Softball – ook wel Slow Pitch – de instapsport bij uitstek aldaar.

Uiteraard is dit sportieve aanbod ook bij de overige Vlaamse Clubs aanwezig maar op dit moment steekt West-Vlaanderen er met kop en schouders bovenuit. Zo is er vorige week onder koude omstandigheden het tweede “Let’s Go West Tornooi” gespeeld bij de Poperinge Frontliners. En staat er dit weekend nog een topper op het programma.

De Wielsbeke Pitbulls organiseren op 24 en 25 maart 2018 een groots Internationaal Baseball Tornooi. Naar aanleiding van het 30 jarig bestaan van Base- en Softballclub Wielsbeke Pitbulls, starten ze het seizoen met wedstrijden van de beste baseball ploegen uit West- en Oost-Vlaanderen én de landskampioen van het Verenigd Koninkrijk: Wielsbeke Pitbulls, Gent Knights, Beveren Lions en de London Capitals.

Dit weekend dus Top Baseball in Wielsbeke! Locatie ‘t Kraaienhof in de Loverstraat te Wielsbeke. Iedereen is welkom om naar deze top affiche te komen kijken en kennis te maken met onze fraaie sporten. Een stuk van de opbrengst gaat naar de VZW Voor kinderen, een organisatie ten voordele van het wetenschappelijk onderzoek naar mucoviscidose. Alle info op: www.pitbulls.be