Home » KBBSF » Selectie Red Hawks voor E.K. Baseball is bekend

Selectie Red Hawks voor E.K. Baseball is bekend

Selectie Red Hawks voor E.K. Baseball is bekend. 

Van 9 t/m 18 september 2016 zijn de twaalf beste baseball-landen van Europa aanwezig op het Europees Kampioenschap Baseball dat dit jaar in Nederland gehouden wordt. Ons Belgisch Nationaal Team Baseball Senioren – de Red Hawks – zal daar uiteraard gaan meestrijden om de Europese titel.

Nu Baseball en Softball weer terug Olympische Sporten zijn voor de Tokio Olympics in 2020 zullen we de prestaties van onze beste Belgische Baseballers uiteraard met extra aandacht volgen. Hoewel de Olympics over vier jaar plaatsvinden tellen de verrichtingen op komende E.K.’s en W.K.’s zwaar mee voor een eventuele selectie.

De vooruitzichten zijn alvast goed want Baseball en Softball zitten helemaal in de lift in België! Het aantal nieuwe leden bij de clubs groeit gestaag en de werkingen van de Belgische Baseball en Softball Academies met ondersteuning van MLB Europe, als ook  de inspanningen van de Little League programma’s, beginnen duidelijk hun vruchten af te werpen bij de jeugd.  Wat voor de nabije toekomst -met het oog op bijvoorbeeld de 2020 Olympics – een goede zaak is.
Benieuwd wie er geselecteerd zijn voor de Red Hawks ?
Op zaterdag 3 september 2016 kun je alle spelers zelf ontmoeten en in actie zien op de Terreinen van de Mortsel Stars in Mortsel.  Daar zal de eerste Red Hawks Fan Dag worden gehouden voordat ze naar het E.K. afreizen.  Met een Meet-and-Greet, Try-outs voor de jeugd, demonstratiewedstrijden, funzone en een oefenwedstrijd van de Red Hawks tegen een internationaal All Star Team.

Een super buitenkans voor alle Baseball en Softball Fans!

 

Meer info op: www.vbsl.be/nieuws/red-hawks-fan-day/