Home » MLB » Sam Buelens – nu ook geselecteerd voor het Europees Baseball Team

Sam Buelens – nu ook geselecteerd voor het Europees Baseball Team

geplaatst in Baseball, Clubs, Competitie, MLB, Red Hawks 0

Belgisch MLB Baseballer – Sam Buelens – nu ook geselecteerd voor het Europees Baseball Team
Sam Buelens, het 19 jarige Belgisch Baseballtalent uit Kapellen en de tweede Belgische speler ooit die onder contract staat van een Major League Baseball Team, is geselecteerd om voor het Europees Baseball Team uit te komen en daarmee de komende maand mee te doen aan de Asia Winter League in Taiwan.

Voor Sam Buelens is het grote baseballavontuur maar juist begonnen. Vorige jaar speelde hij nog Belgisch Kampioen met de Borgerhout Squirrels, dit jaar is hij verhuisd en speelt als prof bij de Toronto Blue Jays. Sam maakt een goed opleidingsjaar door bij zijn nieuwe club. De selectie voor het Europees -All Star- Baseball Team onderstreept nog maar eens zijn kwaliteiten als baseballspeler.

De Asia Winter League vindt plaats van 28 november tot 22 december 2015 in Taiwan en is een belangrijk Aziatisch Baseball Tornooi. Voor het Europees Baseball Team, dat onder leiding komt te staan van de Italiaan Gilberto Gerali, zijn de 30 grootste Europese talenten geselecteerd. Het wordt voor het eerst dat een Europees team aan deze Aziatische wintercompetitie gaat deelnemen. De strijd in Taiwan wordt onder meer aangegaan met selectieteams uit de Baseball Leagues van Japan (NPB), Taiwan (CPBL) en Zuid-Korea (KBO).