Home » VBSL » Primeur zaterdag 18 februari 2017 – Eerste Rolstoel Softball Tornooi ooit in Vlaanderen

Primeur zaterdag 18 februari 2017 – Eerste Rolstoel Softball Tornooi ooit in Vlaanderen

Eerste Rolstoel Softball Tornooi ooit in Vlaanderen.

Al eens van rolstoel softball gehoord ? Voor België is dit dé nieuwe tak van sport voor de rolstoelers. G-Baseball werd in 2012 gelanceerd in België en sinds kort is hier het rolstoel softball aan toegevoegd oftewel het Slow Pitch Wheelchair Softball. Super gemakkelijk, sportief, fun en cool om te doen.

Een aantal Vlaamse Baseball en Softball Clubs hebben G-Baseball al enthousiast opgenomen in hun sportaanbod. Zo komen de Nstars uit Neerpelt met de G-Baseball Roadshow naar scholen en instellingen toe om te G-Baseballen of Softballen. De Borgerhout Squirrels zijn dan weer bezig, onder de bezielde leiding van Sigrid Gontier, met het oprichten van een eigen G-Slow Pitch Team. Van haar uit is nu ook het initiatief ontstaan om het eerste indoor Rolstoel Softball Tornooi ooit in Vlaanderen te houden. 
Iedereen is welkom
De Squirrels willen valide én mindervalide spelers aantrekken en tonen dat ook de Baseball- en Softballwereld klaar is om mee te werken aan het G-Sport luik. Bij G-Sport en de Squirrels staat de G uiteraard voor goesting, gewoon sporten, gelijkheid, geïntegreerdheid…. Het G-Slow Pitch rolstoel Tornooi is dan ook een inclusief evenement. Dat willen zeggen dat mensen met én zonder handicap samen sporten. Met het doel om valide sporters te sensibiliseren en sporters met een handicap de sport te leren kennen door en met echte base- en softballers. En niet te vergeten: sportief plezier hebben!

Het Slow Pitch Rolstoel Tornooi wordt gehouden op zaterdag 18 februari 2017 in het Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos Bredabaan 31 te Brasschaat dat volledig is aangepast voor G-sporters. Er zullen 7 (gelegenheids-) teams deelnemen met ruim 60 sporters in eigen of een van de 18 beschikbare sportrolstoelen. Daarnaast zijn er bekende deelnemers en mogen we een vertegenwoordiger van het BOIC verwelkomen. Alles is omvat in een leuk dagprogramma:

Om 10 uur is de opening die gedaan wordt door rolstoeltennis-talent Jef Vandorpe.
Daarna het indoor tornooi met deelnames van rolstoelers en valide spelers, waaronder:
   –Raf Van Puymbroeck, huidige Mister Gay Belgium & Europe, sportdocent en ambassadeur Sport en Diversiteit
   -Besturen van KBBSF-FRBBS, VBSL, LFBBS en Little League
 Rond 16:00 uur start top-rolstoelsporter Jurgen -the Rocket- Vercammen de finale met de First Pitch Ceremonie.

 

We hopen op een grote opkomst van supporters en nieuwsgierigen en gaan alvast uit van een super goede toekomst voor het rolstoel softball in Vlaanderen.

 

Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos
Bredabaan 31
2930 Brasschaat

 

Meer informatie:

Pers en Media
Martin Langezaal
Tel.: 0468-208360
E-mail: martin@vbsl.be

 

Organisatie
Sigrid Gontier
E-mail: sigridgontier@hotmail.com

 

Het eerste Slow Pitch Rolstoel Tornooi wordt mede mogelijk gemaakt door:
Borgerhout Squirrels
Provincie Antwerpen
G-Sportfonds
Stad Antwerpen – District Borgerhout
Vlaamse Baseball en Softball Liga
Nstars Neerpelt
Lokale sponsors
en vele vrijwilligers.