Home » Softball » Softball Dames » Opening Days Belgische Baseball en Softball Competities 2017

Opening Days Belgische Baseball en Softball Competities 2017

Dit weekend Opening Days Belgische Baseball en Softball Competities – meer teams dan ooit nemen deel in vernieuwde formats.

Zaterdag 15 en zondag 16 april zijn de Opening Days van het Belgische Baseball en Softball seizoen 2017.
40 clubs gaan aan de slag in vernieuwde nationale competities. Voor de clubs is het meteen een super gelegenheid om de toeschouwers, jeugd en volwassenen, sportieve Opening Day festiviteiten te kunnen voorschotelen dit Paasweekend.

Meer teams dan ooit tevoren zijn ingeschreven. Alleen al 96 volwasseneteams, zonder de jeugdteams meegerekend, nemen dit seizoen deel aan de nationale baseball en softball competities van de KBBSF-FRBBS. In een wedstrijdseizoen van april tot oktober dat dit jaar op sportief vlak, werking en uitstraling een flink aantal wijzigingen kent en dat afgesloten gaat worden met een vernieuwde Belgian Series voor finalisten van de Gold Leagues.

Nu Baseball en Softball weer zijn opgenomen als Olympische Sporten bij de Tokio Olympics in 2020, staan de komende jaren in het teken van deelname aan de Olympic Qualifiers alsmede aan deelname aan internationale tornooien en wedstrijden om in de Europese- en Wereldrankings verder te stijgen.

Het vernieuwen van de Nationale Competities is een van de aanpassingen hiertoe. Alle hoofdklassen hebben dan ook een nieuwe naam gekregen, de Gold Leagues. In Baseball Gold strijden dit jaar 6 teams om de Nationale Titel. In Softball Heren Gold 6 teams en in Softball Dames Gold starten 8 teams voor de split. De finales van alle Gold Leagues worden gespeeld in de Belgian Series. De Begian Series zullen nog attractiever worden gemaakt voor toeschouwers, media en sponsors.

Op sportief vlak zijn er ook materiaalwijzigingen doorgevoerd en wordt bijvoorbeeld de instroom van spelers en teams vergemakkelijkt door in de lagere klassen regionaal te spelen. Bij Baseball zijn de junioren van U21 overgegaan in een U23 klasse om meer internationale aansluiting te hebben. Bij Softball Dames voegt de vernieuwde Softball Academy woord bij daad en zal een team van de Softball Academy meedoen bij Softball Dames Gold.    

Alle info op de vernieuwde website van Koninklijke Belgische Baseball en Softball Federatie.

www.kbbsf-frbbs.be