Home » Softball » Softball Dames » KBBSF stuurt komende week baseball en softball Nationale jeugdteams uit

KBBSF stuurt komende week baseball en softball Nationale jeugdteams uit

Met de terugkeer van Baseball en Softball op het programma van de Olympische Spelen in Tokio 2020 en het vooruitzicht dat deze fantastische sporten ook nadien op het Olympische programma blijven staan stuurde de Koninklijke Belgische Baseball en Softball federatie haar beleid bij wat betreft deelname van Jeugd Nationale Teams aan Europese Kampioenschappen. De voorbije jaren werd in de onderliggende Vlaamse en Waalse liga’s  reeds intensief gewerkt aan de ontwikkeling en opleiding van de aankomende talenten via de respectievelijke Baseball- en Softball Academy’s, echter werd er geen prioriteit gelegd op het vormen van overkoepelende nationale teams uit deze werkingen en op het deelnemen aan Europese Kampioenschappen met deze talenten.
De komende jaren wil de federatie hier meer op inzetten, dit met de ambitie om de internationale ranking van België te verbeteren en de prestaties van de nationale teams senioren te optimaliseren om zo slagvaardiger voor de dag te komen richting internationaal niveau en richting de Olympische Spelen te evolueren.

In deze visie stuurt de KBBSF dan ook volgende week 2 nationale jeugdteams uit.

 

Nationaal Team Softball Meisjes U16

 

Het Nationaal Team Softball Meisjes U16 reist dit weekend naar Ostrava, Tsjechië om er deel te nemen aan het U16 Europees Kampioenschap Softball Meisjes dat tussen 10 Juli en 15 Juli zal plaatsvinden.

De 15 koppige selectie staat onder leiding van coaches Cindy Voorhoof en Larita Hansen.

In totaal zullen er 12 teams, verdeeld over 4 poules, strijden om de titel van Europees Kampioen. Onze Belgische ploeg werd ingedeeld in Poule B, waarbij het toplanden en topfavorieten Italië en Nederland treft. De poulewedstrijden beloven dus een zware opdracht te worden voor onze meisjes. Toch start het team met een gezonde ambitie en wil het dit EK voornamelijk gebruiken om het jonge team (gemiddelde leegtijd is +/- 14 jaar) internationale ervaring te laten opdoen, het jeugdsoftball in België op de kaart zetten en  een hechte teamgeest, teamband te vormen om zo de basis te leggen voor de toekomst van het Nationaal Team Softball Dames in België.

 

Wedstrijden, resultaten, statistieken kunnen via volgende link gevolgd worden:

www.competition.europeansoftball.org/2017/ostrava/schedule.php

 

 

Nationaal Team Baseball Junioren U18

Het Nationaal Team Baseball Junioren U18 reist dit weekend naar Zurich, Zwitserland om er deel te nemen aan de Qualifier van het Europees Kampioenschap Baseball Junioren U18 dat in 2018 zal plaatsvinden. De qualifier in Zurich zal plaatsvinden tussen 10 Juli en 15 Juli.

In deze qualifier zullen 5 teams: België, Polen, Ierland, Rusland en Zwitserland strijden voor één plaats op het Europese Kampioenschap van 2018.

De 18 koppige selectie staat onder leiding van hoofdcoach Patrick Renard.

Het team start met de ambitie om de plaats voor het EK 2018 te bemachtigen, echter is het nationale U18 programma dit jaar pas heropgestart en is het moeilijk om reeds een inschatting te maken over de competitie-kracht van het team, deze qualifier zal dan ook een goed meetpunt bieden voor de toekomst.

Wedstrijden, resultaten, statistieken kunnen via volgende link gevolgd worden:

www.baseballstats.eu/2017/zuerich/schedule.php