Home » KBBSF » KBBSF maakt Red Hawks selectie bekend voor Super 6 Baseball Tournament

KBBSF maakt Red Hawks selectie bekend voor Super 6 Baseball Tournament

KBBSF maakt Red Hawks selectie bekend voor komende oefeninterlands, Fan Day en deelname aan Super 6 Baseball Tournament.

 

Baseball en Softball zitten goed in de lift in België. Ons nationaal Baseball Team de Red Hawks behoort tot de top 6 in Europa en doet daarom van 18 tot 23 september mee aan het Europese Super6 Tournament dat gehouden wordt in het fraaie MLB- formaat ETO-Ballpark in het Nederlandse Hoofddorp.

Het Super6 Tornooi is een nieuw initiatief vanuit de ESF en CEB (die volgend jaar samen doorgaan onder de naam WBSC Europe) waarbij de 6 beste Europese baseball en softball landen worden uitgenodigd deel te nemen. Het Super 6 Tornooi komt voor de Red Hawks in de plaats van het Europees Kampioenschap dat normaal dit jaar had moeten doorgaan. Het E.K. zelf is doorgeschoven naar 2019 zodat deze kan dienen als plaatsingstornooi voor de European Olympic Qualifiers 2019 die kort daarop gehouden worden. Want voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio staan zowel Baseball als Softball weer terug op het Olympisch programma.

De geselecteerde Red Hawks zijn thans deels de jonge garde die in 2016 een prachtige 6de plaats behaalde op het E.K. aangevuld met ervaren spelers. Nu twee jaar later brengen zij niet alleen de vernieuwing maar ook nog meer internationale ervaring met zich mee. Onder leiding van head coach Sven Hendrickx kan België terug aanschuiven op het hoogste niveau!

De Red Hawks spelen in de aanloop naar de Super6 deze week ook nog drie oefeninterlands tegen het sterke Spanje, dat in 2016 de Finale tegen Nederland verloor op het E.K. en tweede werd. Donderdag 13 en vrijdag 14 september 2018 zullen de oefeninterlands gespeeld worden in Rotterdam op de velden van Neptunus beide om 19:30 uur.

Zaterdag 15 september spelen onze mannen tegen Spanje op de eigen Red Hawks Fan Day XL in Brasschaat. Jong en oud kunnen dan kennismaken met onze sporten en uiteraard met de spelers van de Nationale Teams. Selfies, handtekeningen jagen, Home Run Derby, BeeBall, Academy Baseball en Gentlemen’s League staan op het programma. Iedereen is welkom en inkom is gratis.  So, Be There!

Red Hawks selectie Super 6 2018

Pitchers
De Jongh Robbe – De Smedt Cedric – De Smedt Kevin –  Driessens Artuur –  Gontier Yannick –  Janssens Drew –  Roevens Robin –  Vandenbranden Kenny –  Van Droogenbroeck Jace – Van Nuffel Ben

Catchers 
Poesmans Axel – Veraghtert Tim

Infielders 
Ballardini Lino – De Quint Dennis – Dille Benjamin – Lewis Rob – Rizzi Lucas – Verheyleweghen Jamie

Outfielders
De Lannoy Steven – De Wolf Thomas – Poesmans Yves – Reina Viant Leonel

Utility
Boermans Sam – Goffaux Benjamin

België zal het gaan opnemen tegen Nederland, Spanje, Duitsland, Italië en Tsjechië

Alle info op: 
www.super6baseballsoftball.com

 www.vbsl.be/nieuws/red-hawks-fan-day

Oefenduels bij Neptunus zijn ook online te volgen op:  www.honkbalwedstrijden.nl