Home » Softball » Softball Dames » Jong Nationaal Softball Dames Team op naar E.K. Italië.

Jong Nationaal Softball Dames Team op naar E.K. Italië.

Jong Belgisch Nationaal Softball Dames Team op naar E.K. Softball in Italië!

Zaterdag zal het Belgisch Nationaal Softball Team Dames afreizen naar Italië om deel te nemen aan het Women’s Softball European Championship 2017 dat van 25 juni tot 1 juli gehouden wordt in Bollate. Met een jong team en een vernieuwde werking gaan onze meisjes de komende jaren internationaal hoge ogen gooien in aanloop naar de Olympic Qualifiers van de 2020 Tokio Olympics, waar Baseball en Softball weer op het Olympisch Programma staan.

Na een korte afwezigheid bij het vorige E.K., twee jaar geleden, is het de doelstelling om een top 10 plek te behalen bij dit E.K., waar 23 deelnemende Europese landen verdeeld over 4 poules zullen strijden om de titel.België begint de poulefase in Pool D samen met Bulgarije, Denemarken, Engeland, Rusland en Oekraïne.

Onze internationale umpire Benny Van der Weehe zal ook zijn opwachting maken.

 

Wedstrijden kunnen via Live Streaming gevolgd worden op:
www.playo.tv/video/WECh-2017-2603.aspx

 

 

 

 

Achtergrond informatie
In de Belgische selectie zit kwaliteit en zijn er voldoende competenties aanwezig onder de jonge dames. Veel speelsters hebben verschillende jaren opleidingen in het buitenland en of via de Belgium Softball Academy achter de rug en hebben al ruime internationale speelervaring opgedaan. Andere zijn jong en talentvol. De wisselwerking tussen ervaring en ontwikkeling zal de groei van het team bevorderen.

 

Belgisch Nationaal Softball Team Dames
Het team bestaat uit 16 speelsters met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar. De selectie voor het E.K. senioren 2017 staat onder leiding van André Prins, Tony Janssens en Vera Van de Ven.

 

De groep heeft speelsters met een eigen ambitie waaronder Imane ALOU ISSA, zij speelt momenteel in Nederland met haar team Twins. Ze heeft de meeste ervaring en is 24 jaar jong en heeft inmiddels haar droom kunnen vervullen door te studeren en te spelen in Amerika. Ook Noa ARMIROTTO, 19 jaar, is gestart met haar studies en het spelen in de States, samen met Céline JANSSENS, 18 jaar, spelen ze bij het team Birds uit Zoetermeer. Beide teams staan bovenaan in de ranking van de Nederlandse Silver league competitie. Het op 1 na hoogste competitieniveau. Verder hebben we nog ervaren speelsters zoals Shauni THYS, Ennia BALLARDINI en Lynn THOMPSON die al aan verschillende jeugd E.K.’s hebben deelgenomen en ook in Nederland speelden. De jongste speelster van het team is Nina DE PERMENTIER die nog 16 jaar moet worden, ze zal samen met haar zus Stine DE PERMENTIER 19 jaar naar het E.K. gaan. De andere speelsters die vorig jaar aan het E.K. U19 in Barcelona hebben deelgenomen zullen de groep vormen die aanstaande zaterdag 24 juni vertrekken naar Italië.

 

Selectie Belgisch Nationaal Dames Team Softball E.K. 2017

Naam Club Geboorte jaar
Joyce VERHULST Beveren Lions 1994
Sara DE GRAEVE Beveren Lions 1997
Noa ARMIROTTO Birds (NL) 1998
Ennia BALLARDINI Brasschaat Braves 1995
Lisa VAN RAEMDONCK Brasschaat Braves 1998
Lynn BOERMANS Brasschaat Braves 1997
Nina DE PERMENTIER Brasschaat Braves 2001
Shauni THYS Brasschaat Braves 1994
Stine DE PERMENTIER Brasschaat Braves 1997
Maya BELHALOUMI Brussels Kangaroos 2000
Céline JANSSENS Pioneers / Birds (NL) 1999
Femke DE VREE Royal Greys 2000
Lauren ROEF Royal Greys 1998
Lynn THOMPSON Royal Greys 1994
Tina VAN NUFFEL Royal Greys  1999
Imane ALOU ISSA Twins (NL) 1993

 

 

Women’s Softball European Championship 2017 (XX.)
Location: Bollate, Italy                                                                            Dates: 25 Jun 2017 to 01 Jul 2017
Type: Official                                                                                              Category: Adult Women
Organizer: ESF – European Softball Federation
All info: www.europeansoftball.org/competitions/detail/97

 

Pool A Pool B Pool C Pool D
CROATIA GERMANY AUSTRIA BELGIUM
FRANCE GREECE CZECH REPUBLIC BULGARIA
ITALY IRELAND HUNGARY DENMARK
SPAIN LITHUANIA ISRAEL GREAT BRITAIN
SWITZERLAND NETHERLANDS POLAND RUSSIA
  SLOVAKIA SWEDEN UKRAINE

 

 

This slideshow requires JavaScript.