Home » KBBSF » In 2018 nog nooit zoveel Internationale wedstrijden op Vlaamse bodem!

In 2018 nog nooit zoveel Internationale wedstrijden op Vlaamse bodem!

Dit weekend is het Openingsweekend voor de Baseball en Softball Competities – In 2018 nog nooit zoveel Internationale wedstrijden op Vlaamse bodem!

Zaterdag 14 en zondag 15 april 2018 is het traditionele Openingsweekend van het Baseball en Softball seizoen. Met extra veel Opening Day festiviteiten bij de clubs en met name de Brasschaat Braves. Zij bestaan dit jaar 60 jaar en hebben op 14 april een spectaculaire dag gepland voor alle fans en supporters.

We merken al een tijdje dat Baseball en Softball goed in de lift zitten in België. Het olympisch effect? Voor het seizoen 2018 zijn er in ieder geval nog nooit zoveel volwassenen teams ingeschreven; met ruim 98 teams is dit een absoluut record. Er is een sterke toename bij de Softball Teams waarbij Slow Pitch duidelijk de toon zet. En dat is niet verwonderlijk want Slow Pitch is de instapsport bij uitstek. Voor de Baseball en Softball Gold Teams zien we naast een verjonging een duidelijke verbreding en verdieping qua spelniveau. Wat goed in de pas loopt met de internationale ambities van onze clubs en nationale teams.

Want die ambities zijn flink omhoog bijgesteld het afgelopen jaar. België telt weer volledig mee op internationaal niveau. Met een jong en sterk Nationaal Baseball Team, zijn onze Red Hawks klaar voor de toekomst en na een prima E.K. in 2016 rechtstreeks geplaatst voor de European Super 6 – dat in september in Nederland gehouden wordt. Baseball op het hoogste niveau in Europa! Waarbij een top 5 notering in Europa een rechtstreekse toegang tot de Olympic Qualifiers in 2019 kan betekenen. Iets waar nu al naar uitgekeken wordt.

In 2018 is ook de Beker van België weer terug van weggeweest. Voor Baseball en Slow Pitch Softball zullen teams strijden om deze fel begeerde beker en de daarbij behorende extra Europese ticket. De finale van de Beker van België Baseball wordt gespeeld op 15 augustus met veel ambiance en demonstratie wedstrijden daar omheen.

Verder zijn er voor 2018 nog nooit zoveel internationale deelnames en tornooien op eigen bodem gepland. Een kleine greep: Van 11 tot 16 juni organiseren de Brasschaat Braves de CEB Federations Cup Baseball met deelname van 6 Europese senioren top teams.
Van 16 tot 22 juli worden bij de Mortsel Stars de U15 E.C. Qualifiers georganiseerd, waarbij 6 Europese U15 jeugdteams zullen strijden voor een spot op het E.K. in 2019. België zal meedoen met een geheel nieuw team.
In het weekend van 15 en 16 september zijn er de voorbereidingswedstrijden van het Nationale Baseball Team op de Super 6 met daarbij op zondag 16 september de grote Red Hawks Fan Day voor alle fans.

Aanstaand Openingsweekend belooft alvast zonnig en warm te worden; de rest van het seizoen zal dit zeker ook zijn!