Home » VBSL » Hoboken Pioneers en Brasschaat Braves zetten top prestatie neer op Europese tornooien!

Hoboken Pioneers en Brasschaat Braves zetten top prestatie neer op Europese tornooien!

geplaatst in Baseball, Clubs, Tornooien, VBSL 0

Confederation Cup

De landskampioen van 2021, Hoboken Pioneers nam van 8 juni tot 12 juni deel aan de Confederation Cup in Rouen, Frankrijk. De Confederation Cup, 1 stap lager dan de European Baseball Champions Cup, bracht 7 top teams vanuit heel Europa samen. De winnaar van dit tornooi mag het jaar nadien mee doen op het hoogste niveau in de Champions Cup. Teams:

Group A:
Hoboken Pioneers (BEL)
Rouen Huskies (FRA)
Vienna Metrostars (AUT)

Group B:
Barracudas Montpellier (FRA)
Olimpija Karlovac (CRO)
Tenerife Marlins (ESP)
Therwil Flyers (SUI)

In de groepsfase is een winst tegen de Vienna Metrostars genoeg voor de ploeg uit Hoboken om een plek in de halve finale te bemachtigen. In die halve finale komen ze uit tegen de sterke Marlins uit Tenerife.

Onder andere door een geweldige pitching prestatie van BeBee Brayden (8.2 IP, 2 H, 9 SO), die een no-hitter gooit tot de negende inning en homeruns van Thomas De Wolf en Toon Hendrickx winnen de Hoboken Pioneers op een knappe manier de halve finale van de Tenerife Marlins.

HR Thomas De Wolf
HR Toon Hendrickx

Door winst in de halve finale belanden de Pioneers in de finale tegen gastheer Rouen Huskies. In de groepsfase waren de Huskies al eens te sterk en ook in de finale verliezen de Hoboken Pioneers na een zeer sterke wedstrijd nipt van de Huskies.

Ondanks een zeer nipte nederlaag tegen de Huskies hebben de Hoboken Pioneers een top prestatie neergezet op het Europees niveau! Pitcher BeBee Brayden mocht ook de prijs van Best Pitcher van de Confederation Cup 2022 in handen nemen. Voor alle resultaten en statistieken van de Confederation Cup 2022 kan je terecht op de volgende website: https://www.wbsceurope.org/en/events/2022-confederation-cup/standings

Federation Cup

Ook de Brasschaat Braves waren te zien op een Europees tornooi, weliswaar in eigen land en op eigen terrein. Zij waren de trotse gastheer van de Federation Cup van 20 tot 25 juni. De winnaar van dit tornooi gaat door naar de Confederation Cup in 2023, de laatste 3 teams degraderen naar de Federation Cup Qualifier in 2023. Teams:

Astros Valencia (ESP)
Brasschaat Braves (BEL)
Diving Ducks (AUT)
London Mets (GBR)
Sofia Blues (BUL)

De Brasschaat Braves starten het tornooi moeizaam met een nederlaag tegen de London Mets die sterk terug komen van een 6-1 achterstand. Echter na winst tegen de Sofia Blues en verlies op woensdag tegen de Astros van Valencia, kunnen de Brasschaat Braves enkel nog een plek in de finale bemachtigen door winst tegen de Diving Ducks op vrijdag. Dit is enkel mogelijk als de Braves met het juiste aantal verschil in punten winnen door de run differential regels.

Na opnieuw een moeizame start van de Braves staan de Diving Ducks al vlug met een score van 8-3 voor. In de derde inning wordt Artuur Driessens vervangen door Robin Roevens, die de Diving Ducks voor de rest van de wedstrijd van het scorebord afhoudt. Dit houdt de Braves in de wedstrijd en geeft hen een kans om het ondenkbare te doen. In de zevende inning komen de Braves terug en scoren ze 6 runs om op en over de Diving Ducks te gaan. De score is 8-9. Met de run differential regels in het achterhoofd weten de Braves dat deze score niet voldoet om in de finale te geraken. In de 8ste inning scoren de Braves opnieuw 6 runs met dank aan een clutch Homerun van Robin Roevens, die uiteindelijk ook de prijs van MVP van de Federation Cup zal ontvangen. De Braves winnen van de Diving Ducks na een onvergetelijke wedstrijd en door het verschil in runs bemachtigen ze zo ook een plek in de finale tegen de Astros van Valencia.

HR Robin Roevens

Die finale bleek een wedstrijd te veel te zijn voor de Braves en net zoals hun landgenoten in Frankrijk een paar weken eerder verliezen ze de finale weliswaar met een iets wat hogere score, 10-0.

Het succes van de Braves ging niet onopgemerkt voorbij. Zo waren ze te zien op nationale tv op Sporza: brasschaat-braves-staan-in-finale-van-de-federation-cup

Voor alle resultaten en statistieken van de Federation Cup 2022 kan je terecht op de volgende website: https://www.wbsceurope.org/en/events/2022-baseball-federation-cup/standings

Photos @KBBSF-FRBBS

Beide Belgische top ploegen zetten dus ook top prestaties neer op Europees niveau. Proficiaat aan de Hoboken Pioneers en de Brasschaat Braves voor jullie prestaties!

Follow VBSL Master:
Latest posts from