Home » KBBSF » Het Belgisch Kampioenschap Little League 2016 is dit Pinksterweekend in Brasschaat

Het Belgisch Kampioenschap Little League 2016 is dit Pinksterweekend in Brasschaat

Het Belgisch Kampioenschap Little League 2016 is dit Pinksterweekend in Brasschaat. 

Van zaterdag 14 mei tot en met maandag 16 mei worden er dit jaar op de baseballvelden in Brasschaat alle wedstrijden gespeeld van de Belgisch Kampioenschappen Little League 2016.
Voor het eerst gaan we tijdens het BK van drie verschillende leagues de baseballwedstrijden op één locatie laten spelen. De Little League Majors (jongens en meisjes van 11-12 jaar), de Intermediate League (12-13) en de Senior League (14-16).

Een hele uitdaging voor de organisatie maar meteen ook een super leuke gelegenheid voor de jeugd, ouders en fans om te komen kijken naar en kennis te maken met onze coole Baseballsport.

 

Join the fun – Iedereen is welkom en toegang is gratis

De wedstrijddagen beginnen om 10 uur met een officiële “olympic-style” openingsceremonie -het beleven en filmen zeker waard- waarna de wedstrijden beginnen. Op Pinkstermaandag worden de finalewedstrijden gespeeld en is er een officiële prijsuitreiking en afsluitingsceremonie.

De winnende teams mogen zich Belgisch Kampioen noemen en worden afgevaardigd naar de Europese Kampioenschappen deze zomer (in o.a. Polen, Tsjechië en Italië). De winnaars daarvan doen uiteindelijk mee aan de Little League World Series in de U.S.A. Er is dus veel om te spelen en het spelniveau van de Belgische Teams is dan ook hoog!

 

Hopend op zonnige dagen kan het alleen maar één groot sportief feest mag worden op de speelvelden van Brasschaat Braves  aan de Bijsterveld 3 in Brasschaat 2930 (Ploegsebaan op hoek met Mishagen)

 

 

 

 

 

 

Achtergrondinformatie

 

 

Tornooiverloop Belgisch Kampioenschappen Little League 2016
Bij de LL Majors treden er 4 teams op die zullen strijden voor het Belgisch Kampioenschap (dit zijn de Charters van Flanders East, Flanders West, Wallonia en Brussels).
Bij de Intermediate League spelen we een best-of-three  met 2 teams (Flanders en Brussels/Wallonia) en voor de Senior League hebben we ook een best-of-three met 2 teams (Flanders en Wallonia / Brussels).
Bij de best-of-three wint het team dat 2 wedstrijden wint gedurende hun kampioenschap.

 


Little League

Little League is een Amerikaanse sportorganisatie die sinds 1939 over de hele wereld Baseball- en Softbalcompetities en Tornooien voor de jeugd organiseert. Meedoen, inzet en vriendschap staan voorop bij zowel spelers, begeleiders als vrijwilligers.

 

Little League in België
Deelname aan de Little League staat open voor iedereen. Er worden jaarlijks try-outs gehouden en daarbij worden selecties van getalenteerde spelers gemaakt. Vereiste is dat de basistechnieken reeds werden aangeleerd door de clubcoaches. Het doel is om de jeugd een extra programma aan te bieden, waardoor ze meer training krijgen en meer wedstrijden kunnen spelen. Alsmede om ze de mogelijkheid te geven internationale wedstrijdervaring op te doen.

 

De spelers spelen en trainen in hun eigen regio/charter. In België zijn er 4 charters (met een Engelse aanduiding) te weten Flanders East, Flanders West, Wallonia  en Brussels.

Op het Belgisch Kampioenschap maken de 4 charters in een spannend Tornooi uit wie Belgisch Kampioen in hun league wordt. De winnaar gaat in elk geval door naar het EK Little League.
En de winnaars van het EK ? Die gaan door naar de Little League World Series in the U.S.A. – Nice!

 

Meer informatie:
Carina de Brauwer – President Little League Flanders
GSM 0477-918743 / carina.de.brauwer@telenet.be

Martin Langezaal – PR KBBSF / VBSL
GSM 0468-208360 / martin@vbsl.be