Home » VBSL » Het aantal Baseballers en Softballers neemt flink toe in Vlaanderen.

Het aantal Baseballers en Softballers neemt flink toe in Vlaanderen.

Het aantal Baseballers en Softballers neemt flink toe in Vlaanderen.

De populariteit van Baseball en Softball  is aanzienlijk aan het toenemen in Vlaanderen. Onze sporten worden steeds meer vermeld in de traditionele media en ook online is er een flinke toename te zien. Het ledental bij de Vlaamse Baseball en Softball Liga (VBSL) is in het seizoen 2016 zelfs toegenomen tot boven de 2100 actief spelende leden!

 

“Of dit nu al te maken heeft met het Olympisch effect is te prematuur om te zeggen. Wij zijn in ieder geval zeer content met het groeiend aantal leden”. Steeds meer jonge spelers beginnen te BeeBallen en ook het Softballen neemt aan populariteit toe. Met name voor de huidige generatie schoolgaande meisjes zijn Baseball en vooral Softball super toffe en competitieve veldsporten.

 

“Dat de populariteit is toegenomen heeft ook te maken met de prima sportieve prestaties die onze leden nationaal en internationaal hebben neergezet dit seizoen”. De Nationale teams hebben deze zomer bewezen dat we tot de Europese Top behoren. Het Nationaal Team Softball Heren Fastpitch heeft een prachtige derde plaats gehaald op het E.K. in Italië. De Red Hawks bereikte, ondanks afmeldingen en blessures, een goede zesde plaats op het E.K. Baseball. En op clubniveau bereikte bijvoorbeeld de dames van Brasschaat in Tsjechië  een mooie derde plaats op het European Softball Cup Winners Cup for Women.

 

Toename is evenzo toe te schrijven aan de prima werkingen binnen de Vlaamse Clubs en binnen de Baseball en Softball Academies. Onze Vlaamse spelers zijn hierdoor steeds meer in de hoogste (inter-)nationale regionen actief. Spelers komen uit voor teams in onze Belgische hoofdklasse, voor top teams in Nederland en Duitsland, op colleges in U.S.A en Canada en zijn zelfs op MLB niveau actief. Zo is Thomas de Wolf in Duitsland Kampioen geworden met zijn team Mainz Athletics en werden Kenny Vandenbranden en Benjamin Dille in Nederland kampioen met hun Curaçao Neptunus.

 

Vermeldenswaardig is dat Kenny Vandenbranden vorige week ook nog eens door de KNBSB uitgeroepen werd tot Beste Pitcher van het Jaar 2016 in Nederland. Hij stond in de reguliere competitie slechts vijf verdiende punten toe en leidde daarmee alle pitchers in verdiende puntengemiddelde (0.62). In dertien wedstrijden verloor hij geen enkele keer en werd de Belgische international negenmaal uitgeroepen tot winnend pitcher. Vandenbranden werd daarmee de eerste Belgische baseballer die deze onderscheiding in Nederland wist te winnen!

 

Onze Vlaamse (jeugd) Awards zullen binnenkort worden uitgereikt op het VBSL Jeugdevent begin november in Antwerpen.

 

We kunnen terugkijken op een super sportief seizoen 2016 en kijken alvast uit naar de indoor winterprogramma’s bij de Vlaamse Clubs en het nieuwe competitieseizoen 2017.