Home » Softball » Softball Heren » Heren Softball naar E.K. in Tsjechië

Heren Softball naar E.K. in Tsjechië

geplaatst in KBBSF, Softball, Softball Heren, Tornooien, VBSL 0

Nationaal Heren Softball Team deze week naar E.K. in Tsjechië

Van 25 tot 30 juni wordt het Europees Kampioenschap Fastpitch Softball 2018 voor de mannen gehouden in Tsjechië. Daar zullen de 12 deelnemende landen gaan uitmaken wie Europees kampioen wordt en welk land er een ticket verdient voor het W.K. Softball 2019.

Na het onverhoopte succes van twee jaar geleden in Montegranaro (Italië), waarbij het nationaal team van de heren voor het eerst in de geschiedenis brons behaalde én de Nederlanders versloegen, zijn de ambities voor dit jaar niet minder; aldus een enthousiaste teammanager en coach Stefan Thilemans. Waar het vorige W.K. een open inschrijving was, zal het volgend jaar niet zo zijn. De top 4 van het E.K. dit jaar zal mogen deelnemen. “En laat net dat W.K. nu een droom zijn voor éénieder van ons”. De inzet is dus extra hoog, maar uiteraard geldt dit voor alle deelnemende landen.

“We hebben meer dan gezonde ambities om hoog te eindigen op dit E.K., maar anderzijds moeten we ook realistisch blijven. Andere landen hebben een grote vijver om in te vissen. In vele gevallen zijn die vijvers in het buitenland, denk maar aan Team G.B. dewelke voor 90% bestaat uit Nieuw-Zeelanders, Australiërs, Canadezen en Amerikanen (al dan niet met dubbele nationaliteit). Onze kern is redelijk hetzelfde gebleven als het vorige E.K., mogelijk zelfs sterker. De grote onzekerheid is onze “ace” Wout Cnops, die reeds enige tijd gekwetst is, maar als pitcher een goudwaarde voor de ploeg is. We hopen dat hij tijdig speelklaar geraakt. Desalniettemin zullen we 100% alles geven om weer met een medaille thuis te komen uiteraard!”.

 

Voor het Belgisch Nationaal Heren Fastpitch Softballteam zijn de geselecteerden:

 

Celie Kenny
Cnops Wout
De Vriendt Nick
Degroote Ivan
Huyghe Goran
Janssens Wesley
Palinckx Ivo
Selis Steve
Swers Jeroen
Van Aarssen Kristof
Van Der Linden Don
Van Nuffel Jeroen
Zelenka Jan
Morrell Daniel
Leys Michael

Stefan Thilemans – coach
Gunther Beenens – coach
Benny van Nuffel – materiaal
Karolien Maes – kiné
Lucas Vanderlinden – assistent coach

 

Wij wensen de mannen veel succes op het E.K. in Tsjechië.

 

Alle info voor de Men’s European Championship Softball 2018 van ESF op:
http://competition.europeansoftball.org/2018/havlickuv/schedule.php