Home » VBSL » G-Squirrels Rolstoel Softball Tornooi een groot succes

G-Squirrels Rolstoel Softball Tornooi een groot succes

G-Squirrels Rolstoel Softball Tornooi een groot succes.

Afgelopen zaterdag werd het tweede rolstoel Softball Tornooi ooit in Vlaanderen gehouden en het was een grand slam homerun, om in baseball en softball termen te spreken. Op alle fronten een succes voor de ruim 70 deelnemende sporters in rolstoel en dagwinnaars De Sloebers, het combinatieteam van organiserende club Kon. Borgerhout Squirrels. Het rolstoel softballen – onze nieuwste sport aanwinst – is hiermee definitief op de kaart gezet.

De grote gangmaker achter het rolstoel softballen in Vlaanderen is Sigrid Gontier. Haar droom om een “inclusief evenement” te organiseren van haar favoriete sport, waar mensen met én zonder handicap samen sporten, van elkaar kunnen leren en bovenal samen sportief plezier hebben is in alle opzichten uitgekomen. Zij organiseerde niet alleen tornooien maar speelde het vorig jaar klaar om en-passant de G-Squirrels op te richten, het eerste rolstoel softball team van België.

Het goed bezochte tornooi in de sporthal van Peerdsbos in Brasschaat afgelopen zaterdag kende ook prominente deelnemersMr. Gay Belgium Jaimie Deblieck opende het tornooi en speelde mee met team Wheely Good Softball. De G-Squirrels, winnaars van vorig jaar, namen deel met G-sport ambassadrice en G-sporter Karolien Impens en rolstoel tennisser Jef Vandorpe. Zij beleefden allen een sportieve en super toffe dag.

“We hopen dat het Squirrels rolstoel softball tornooi een jaarlijks terugkerende traditie gaat worden. Dit inclusief evenement is een welkome en positieve aanvulling”, aldus de Vlaamse Baseball en Softball Liga.  “Wij bedanken Sigrid en de Squirrels voor dit geweldige initiatief en zien graag uit naar vervolg initiatieven bij onze clubs en ook alle geïnteresseerde G-sport verenigingen. Het rolstoel softballen is daarmee uiteraard met open armen opgenomen in ons G-Sport aanbod”.

#sportersbelevenmeer

 

Alle info over  G-Baseball en rolstoel Softball op:

www.vbsl.be/play-ball/g-baseball/

 

 

Organisatie
Sigrid Gontier 
E-mail: sigridgontier@hotmail.com
www.borgerhoutsquirrels.com

Het Rolstoel Softball Tornooi wordt mede mogelijk gemaakt door:
Borgerhout Squirrels
Sport Vlaanderen #sportersbelevenmeer
Provincie Antwerpen
G-Sportfonds
Stad Antwerpen – District Borgerhout
Vlaamse Baseball en Softball Liga
Nstars G-Baseball
Lokale sponsors
en vele vrijwilligers.