Home » VBSL » Eerste Rolstoel Softball Tornooi in Vlaanderen toonbeeld van integratie en samen sporten

Eerste Rolstoel Softball Tornooi in Vlaanderen toonbeeld van integratie en samen sporten

Succesvol eerste Rolstoel Softball Tornooi in Vlaanderen toonbeeld van integratie en samen sporten.

Afgelopen zaterdag (18-02-2017) werd het eerste rolstoel Softball Tornooi ooit in Vlaanderen gehouden en het was meteen een grand slam homerun, om in baseball en softball termen te spreken. Ruim 75 sporters in rolstoel deden mee aan onze nieuwste sportaanwinst.

Om precies te zijn, het was het eerste Slow Pitch Wheelchair Softball Tornooi waar jong en oud, beginners en gevorderden, validen en minder validen het tegen elkaar konden opnemen. Waar de 8 deelnemende teams onder gelijke omstandigheden deelnamen in de rolstoelen.

Het concept bleek een succes voor de organisatie, onder leiding van Sigrid Gontier van de Borgerhout Squirrels. Haar droom was een inclusief evenement te organiseren met haar favoriete sport. Waar mensen met én zonder handicap samen sporten, van elkaar kunnen leren en bovenal samen sportief plezier hebben. En dat is in alle opzichten gelukt.

De finale van het Rolstoel Softball Tornooi werd gespeeld tussen een team van gevestigde baseball en softball coaches en een team van rolstoel sporters en rolstoel tennissers van Forest Wheels. Voor toeschouwers en spelers werd het een zinderende match. Het spel ging gelijk op zodat er zelfs extra innings gespeeld moesten worden. De uiteindelijke winnaars van de finale én van de dag werd het rolstoelteam van Forest Wheels. 
 
Hiermee is het Rolstoel Baseball definitief op de kaart gezet. We bedanken Sigrid en de Squirrels voor dit geweldige initiatief en zien graag uit naar vervolg initiatieven bij onze clubs en ook alle geïnteresseerde G-sport verenigingen. De eerste aanvragen voor rolstoel baseball en softball initiaties zijn al binnengekomen.

Het baseballen en softballen voor rolstoelers is daarmee uiteraard met open armen opgenomen in het VBSL G-Sport aanbod.