Home » KBBSF » Corona update VBSL 16 april

Corona update VBSL 16 april

vVa deze weg willen we jullie een korte update geven over het overlegcomité dat plaatsvond op woensdag 14/04.

Het overlegcomité bracht ons wat extra perspectief naar de toekomst toe, echter is er ruimte voor interpretatie binnen de aangekondigde maatregelen, we wachten dan ook het ministerieel besluit af alvorens we onze protocollen aanpassen.

 

Vandaag en tot 25 april blijft het huidige protocol gelden dit kan je terugvinden op onze corona-pagina

 

Mogelijke versoepelingen voor sport, onder voorbehoud, op 26 april.

We moeten dit nog bevestigd zien in de MB’s en in komende overlegcomité:

  • Outdoor trainingsgroep voor alle leeftijden naar max. 10 personen, wat de trainingsmogelijkheden voor senioren zou vergroten.
    • Voor +18 jarigen zou men in deze terugkeren naar de situatie die op 8 maart van kracht was, wat wil zeggen outdoor max. 10 personen (incl. begeleiding) met inachtname van afstandsregels.

 

Mogelijke versoepelingen voor sport, onder voorbehoud, op 8 mei.

We moeten dit nog bevestigd zien in de MB’s en in komende overlegcomité:

  • Buitenactiviteiten in georganiseerd verband (sportclubs) mogen voor groepen tot max. 25 personen voor alle leeftijden maar zonder publiek.
    • Mogelijk toelating om vanaf deze datum ook wedstrijden/competitie te organiseren (maar dus nog niet zeker), vanuit de sportsector zal men bij competitie outdoor vragen om geen beperking in aantal deelnemers in wedstrijden te formuleren om alle sporten de kans te bieden om outdoor competities te kunnen organiseren.)
  • Evenementen, culturele voorstellingen en erediensten tot max. 50 personen

 

Volgende week vrijdag komt opnieuw een overlegcomité samen waar ze dieper zouden ingaan op sport, cultuur en jeugd en vermoedelijk de algemene protocollen vastleggen.

Vanuit VBSL hopen we dan ook snel met meer verduidelijking te kunnen komen van zodra er uit deze overlegmomenten meer informatie komt.

 

We zullen trachten de competities zo spoedig mogelijk op te starten van zodra dit mogelijk wordt, hierover zullen we spoedig dan ook verder communiceren.