Home » KBBSF » Corona-update – mondmaskerplicht en registratieplicht horeca

Corona-update – mondmaskerplicht en registratieplicht horeca

 

Beste clubs, spelers, fans,

 

de voorgaande dagen werd duidelijk dat het COVID19-virus momenteel weer aan kracht aan het winnen is.

De overheden maken ons duidelijk dat we niet mogen verslappen in het toepassen van alle geldende protocollen en de 6 gouden regels.

We dienen allen onze verantwoordelijkheid op te nemen om het virus in bedwang te houden en zo o.a. onze geliefde sporten verantwoord te kunnen blijven uitoefenen.

 

Gezien de maatregelen genomen op de nationale veiligheidsraad van 23/07/2020 nam de Raad van Bestuur van VBSL op 24/07/2020 dan ook volgende beslissingen:

 • Invoering mondmaskerplicht:
  • Algemene verplichting voor +12-jarigen om een mondmaskers te dragen op de club, behalve:
   • op het base- en/of softballterrein als speler, coach of official;
   • voor diegenen die zittend consumeren in de horeca van de club (in het clubhuis of op het terras).
  • Voor spelers, coaches, officials blijven de regels gelden dat men in de dug-out, wanneer de 1,5 meter niet gegarandeerd kan worden, verplicht een mondmasker dient te dragen.

 

Onze clubs vallen met de uitbating van het clubhuis/cafetaria onder de regels van de horeca. Binnen de horeca dient men vanaf zaterdag 25/07 aan volgende verstrengde maatregelen te voldoen.

 • Invoering registratieplicht
  • De klanten van de horeca moeten vanaf zaterdag 25/07 gevraagd worden een e-mailadres en een telefoonnummer achter te laten, zodat ze in geval van een infectie tijdig verwittigd kunnen worden. Deze informatie zal na 14 dagen worden vernietigd en kan niet gebruikt worden voor andere doeleinden dan de bestrijding van het coronavirus.
   Normaal komt er zaterdag een sjabloon beschikbaar van registratieformulier, hou hiervoor volgende website in de gaten: www.horecavlaanderen.be Vanuit de VBSL volgen wij dit ook verder op, van zodra we het sjabloon vinden, zullen we jullie uiteraard op de hoogte brengen.
 • Mondmaskerplicht:
  • Mondmaskers zijn vanaf zaterdag 25/07 verplicht bij horecaondernemingen. Aan tafel mag het mondmasker af. Voor alle andere zaken, zoals een toiletbezoek, het gaan bestellen of afhalen van de drank, moet een mondmasker gedragen worden.

 

Daarnaast nemen heel wat steden en gemeentes zelf beslissingen om de geformuleerde maatregelen al dan niet te verstrengen, hou als club goed de geldende regelgeving in jouw gemeente in de gaten.

Wanneer er strengere regels van toepassing zijn in jouw gemeente/stad dien je deze uiteraard te volgen, breng daar dan ook steeds de bezoekende ploeg van op de hoogte, zodat zij zich hier ook naartoe kunnen schikken.