Home » Softball » Softball Dames » Borgerhout Squirrels veroveren baseball kampioenschap – nu zijn alle winnaars Belgian Series Baseball en Softball 2017 bekend

Borgerhout Squirrels veroveren baseball kampioenschap – nu zijn alle winnaars Belgian Series Baseball en Softball 2017 bekend

Borgerhout Squirrels veroveren baseball kampioenschap – nu zijn alle winnaars Belgian Series Baseball en Softball 2017 bekend.

Zaterdag 21 oktober werd een prachtstrijd om het nationaal kampioenschap baseball. De beslissende Game 5 van de Belgian Series Baseball was een hoogstaande en spannende wedstrijd tussen de Borgerhout Squirrels en de Brasschaat Braves. De ruim 500 aanwezige supporters in Borgerhout werden getrakteerd op homeruns en een “pitching demonstratie” van Squirrels toppitcher Kenny van den Branden. Eindstand 6 -2 leverde het felbegeerde landskampioenschap op voor de Koninklijke Borgerhout Squirrels, die dit jaar ook hun 70-jarig bestaan vieren. Gegarandeerde deelname aan Europese wedstrijden op het hoogste niveau dus voor de Squirrels, want zij wonnen deze zomer ook al de CEB Federations Cup in Valencia.

In Hoboken werden afgelopen zaterdag ook game 3 en 4 van de Belgian Series Softball Heren gespeeld tussen de Hoboken Pioneers en de heren softballers van de Brasschaat Braves. Deze double header werd gewonnen door de Hoboken Pioneers waarmee zij ook de Belgian Series Softball Men op hun naam schreven.

De softball dames van de Pioneers presteerden zo niet beter dan hun mannelijke collega’s; zij werden na 3 van 5 wedstrijden kampioen in de Belgian Series Softball Women 2017. Eerder deze maand schreven de Afterburners uit Heist-op-den-Berg het kampioenschap Slow Pitch overtuigend op hun naam.

Baseball en Softball zitten dan ook duidelijk in de lift in Vlaanderen. We kijken nu al uit naar het seizoen 2018 die de generale voor 2019 gaat zijn, want dan staan de Olympische Baseball en Softball Qualifiers op het programma.

 

Winnaars Belgian Series Gold 2017
Koninklijke Borgerhout Squirrels – Baseball
Hoboken Pioneers – Softball Heren
Hoboken Pioneers – Softball Dames
Heist-op-den-Berg Afterburners – Slow Pitch Softball