Home » Jeugdwerking » Belgisch Kampioenschap Little League 2017 dit Pinksterweekend in Mortsel

Belgisch Kampioenschap Little League 2017 dit Pinksterweekend in Mortsel

Het Belgisch Kampioenschap Little League Baseball 2017 is dit Pinksterweekend in Mortsel.
Van zaterdag 3 juni tot en met maandag 5 juni worden er dit jaar op de baseballvelden van de Mortsel Stars alle wedstrijden gespeeld van de Belgisch Kampioenschappen Little League 2017.

Bij Little League (LL) wordt er niet gekeken naar nationaliteit, maar naar leeftijd en woonplaats van de jeugdspeler of -speelster. Zo zijn dit weekend de sterkste jeugdteams aanwezig uit alle 4 de Belgische LL Charters: Flanders East, Flanders West, Brussels en Wallonia. Alle Little League Majors Teams (jongens en meisjes van 11-12 jaar) als ook de LL Juniors Teams (13-14 jarigen) zullen in Tornooi-vorm strijden om de eerste plaats: Het Belgisch Kampioenschap. Een hele uitdaging voor de organisatie maar meteen ook een super leuke gelegenheid voor alle jeugd, ouders en fans om te komen kijken naar en kennis te maken met onze coole Baseballsport.

 

Iedereen is welkom en toegang is gratis

Het Belgisch Kampioenschap Little League begint zaterdag 3 juni om 9:00 uur met een officiële “olympic-style” openingsceremonie -het beleven en filmen zeker waard- waarna de wedstrijden volgen. Op Pinkstermaandag worden de finalewedstrijden gespeeld en is er een officiële prijsuitreiking en afsluitingsceremonie.

De winnende teams mogen zich Belgisch Kampioen noemen en worden afgevaardigd naar de Europese Kampioenschappen LL deze zomer (in o.a. Polen, Tsjechië en Italië). De winnaars daarvan doen uiteindelijk mee aan de Little League World Series in de U.S.A. Er is dus veel om te spelen en het spelniveau van de Belgische Teams is dan ook hoog!

Zo hebben de  Majors van Flanders West in aanloop tot het BK, afgelopen weekend een Internationaal Tornooi gespeeld bij Neptunus in Nederland. Zij hebben daar een mooie 3de plaats behaald. Waarbij Flanders West speler Diego Casado werd uitgeroepen tot MVP (most valuable player) van het Tornooi. Dus dat belooft, en met de voorspelde zonnige dagen kan het alleen maar één groot sportief feest worden op de baseballvelden van de Kon. Mortsel Stars aan de Luchthavenlei in Mortsel (Antwerpen)  (via de Krijgsbaan afslag Luchthavenlei).

 

alle info op:
www.vbsl.be/bk-little-league-2017/