Home » Softball » Softball Dames » Belgian Red Rubies, het Belgische nationaal teams Softball dames, aan de slag op het Europees Kampioenschap Softball dames

Belgian Red Rubies, het Belgische nationaal teams Softball dames, aan de slag op het Europees Kampioenschap Softball dames

Vanaf zondag 30 juni tot en met zaterdag 6 juli staat het Europees Kampioenschap Softball Dames op het programma, dit Europees Kampioenschap zal afwerkt worden op 4 locaties in 2 landen : Ostrava en Frydek in Tsjechië; Rybnik en Zory in Polen.

 

Het Europees Kampioenschap zal er dit jaar één te worden met een extra dimensie, met extra spankracht, dit aangezien Softball in 2020 op het Olympisch programma komt te staan in Tokio.

De 6 best geplaatste landen op dit Europees Kampioenschap, plaatsen zich voor het Europees/Afrikaans Olympische kwalificatie tornooi. In dit tornooi, dat gehouden zal worden van 23 tot 28 juli in Utrecht, Nederland, zullen de beste 6 landen van Europese Kampioenschap en de beste 2 landen van het Afrikaanse Kampioenschap strijden voor een plaats op de Olympische Spelen.

 

Onze Red Rubies, die op het voorgaande EK een 14de plaats behaalden, staan dus voor een enorme uitdaging, willen ze een gooi doen naar een plaats in de Olympische Qualifier.

 

Op het Europese Kampioenschap werden de Red Rubies ingedeeld in groep A en komen daar uit tegen gastland Tsjechië, Zweden, Frankrijk, Slovakije en Lithouwen.
Dit is een uitdagende groep voor onze dames, zeker als je weet dat ze met Tsjechië, Zweden en Frankrijk ploegen treffen die zich op het vorige EK van een plaats in de top 10 verzekerden.

 

Hoofdcoach, Tony Janssens, heeft er een reeds een hele voorbereiding opzitten. Het vormen van een evenwichtige selectie met een daarin mix tussen ervaring en aankomende talenten, het organiseren van trainingen en oefenwedstrijden, alle fases werden doorlopen om de dames zo goed mogelijk klaar te krijgen voor dit Europese Kampioenschap.

 

Zelf legt Tony de lat zeer hoog: “We ambiëren een plaats in de top 8, hiervoor moeten we bij de eerste 2 landen geraken in onze poule. We zullen moeten stunten tegen een sterk Frankrijk, onze eerste tegenstander, lukt dit niet dan moeten we het tegen Tsjechië proberen. We beseffen dat het super moeilijk zal zijn, maar we gaan er met het hele team en de coachingstaff alles aan doen om ons land waardig te verdedigen. Voor mij persoonlijk  is tornooi geslaagd wanneer we een betere ranking behalen dan in 2017, toen werden we 14de op 26 deelnemers. Maar we mikken hoog en tonen ambitie!”

 

Het schema van onze Belgische dames ziet er als volgt uit:

 

  • 30/06 11u15             Frankrijk         vs        België
  • 30/06 18u00             België              vs        Slovakije
  • 01/07 09u00             Lithouwen      vs        België
  • 01/07 13u30             België              vs         Zweden
  • 02/07 11u45             Tsjechië           vs         Belgiê

 

 

Je kan de resultaten van onze Red Rubies volgen op volgende website: http://competition.europeansoftball.org/2019/ostrava/schedule.php

 

Livestream is voorzien via: https://www.baseballsoftball.tv/