Home » KBBSF » Baseball Academy spelers en coach deze week in actie voor MLB Team Europe

Baseball Academy spelers en coach deze week in actie voor MLB Team Europe

2 Vlaamse Baseball Junioren en coach in selectie van MLB Baseball Team Europe.

Al 3 jaar op rij is Vlaanderen leverancier voor Team Europe in het prestigieuze MLB Academies voorjaarstornooi. Vanaf donderdag tot begin volgende week nemen 2 van onze beste baseball junioren en hun coach deel aan het MLB European Academies Spring Tournament dat gehouden wordt van donderdag 22 maart tot woensdag 28 maart 2018 in Sant Boi, Barcelona.

De Vlaamse spelers die geselecteerd zijn voor Team Europe 2018 zijn pitchers Owen Vanthillo en Yorrid Sellicaerts. Owen komt uit Ekeren en speelt voor de Brasschaat Braves. Yorrid speelt in zijn woonplaats bij Borgerhout Squirrels. Beide talenten maakten vorig jaar deel uit van het Nationaal U18 Baseball Team, dat tweede werd in de U18 E.C. Qualifier. Owen werd daarbij ook nog uitgeroepen tot beste slagman!

Filip Van der Meiren is gevraagd als coach voor Team Europe. Hij runt de Vlaamse Baseball Academy, is Technisch Directeur van ons Nationaal Baseball Team “The Red Hawks” en hoofdcoach van het U12 Nationaal Baseball Team dat begin juli deelneemt aan het E.K. in Budapest. Naast Steve Janssen en Sven Hendrickx is Filip nu al de derde Vlaamse coach op rij die hoge ogen gooit in de internationale baseball wereld.

Het MLB Academies Tornooi wordt georganiseerd door Major League Baseball Europe waarbij jonge spelers (15-18) en teams van Europese Top Baseball Academies worden uitgenodigd. De VBSL Baseball Academy werkt al sinds 2010 samen met de MLB in het opleiden van Belgisch toptalent en is inmiddels een soort van hofleverancier voor Team Europe aan het worden. Owen en Yorrid kunnen zich een week lang in-the-picture spelen bij de talrijk aanwezige Europese en Amerikaanse MLB scouts.

De Vlaamse Baseball en Softball Liga is zeer verheugd met deze deelname van onze Baseball Academy spelers. De internationale ervaring die hiermee wordt opgedaan door spelers en coaching staf komt prima van pas bij de voorbereidingen van het nieuwe baseball- en softballseizoen 2018 dat over drie weken van start gaat.